Mijolović: “Nužno financiranje je čista destrukcija. Nadam se da ćemo svi skupiti glave i izglasati novi proračun”

Zadar je na korak izglasavanju novog proračuna i normalizaciji stanja u gradskoj blagajni.

Takva je barem projekcija daljnjeg razvoja situacije nakon što su uspješno privedeni kraju pregovori između izvršne vlasti i Enija Meštovića.

Iz Odjela za financije stiže umjeren optimizam.

Prije svega, objavit ćemo Odluku o nužnom financiranju za drugi kvartal ove godine kako bismo imali nesmetano financiranje tijekom cijelog perioda. Nakon toga ćemo krenuti s pripremom i samom realizacijom proračuna za 2023. godinu, odnosno predložit ćemo ga predsjedniku Gradskog vijeća. Znači, usuglašen je s Nezavisnom listom Enija Meštrovića, SDP je svoje usuglasio još prošle godine, kada smo ga i predlagali. Jedini koji se nisu odazvali je Akcija mladih, a što će biti po tom pitanju stvarno mi je teško prognozirati, kaže nam pročelnik Ivan Mijolović.

Za dobrobit čitave zajednice, trzavice, razmirice i nesporazume, smatra, treba ostaviti po strani.

Nadam se da su svi uvidjeli da ova situacija s nužnim financiranjem ne odgovara nikome, da se tu radi o čistoj destrukciji. Nadam se da ćemo svi skupa napokon skupiti glave i izglasati taj proračun, kako bi Grad mogao normalno funkcionirati i nastaviti sa svojim razvojnim projektima, poruka je pročelnika za financije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...