Boksačice i boksači BK Ares na Prvenstvu Hrvatske osvojili četiri medalje: jedno zlato, dva srebra i jednu broncu te pehar za najboljeg boksača

 

Mečevi prvog dana na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene odboksani su u četvrtak, 16. ožujka 2023. s početkom u 15.00 sati u dvorani Boksačkog kluba Čakovec (Zagrebačka 87, Čakovec).

Prvog dana Luka Bukvić iz BK Ares je u kategoriji do 67 kg uvjerljivo svladao Zvonimira Furića iz BK Nova Gradiška (5:0) te se plasirao u polufinalne gdje je također bio uvjerljiv rezultatom 5:0 protiv Ivana Jerkovića, odličnog mladog boksača iz BK Grom, Split, izvijestili su iz Kluba.

Luka je u finalnom ogledu uvjerljivo svladao Mateja Bijelića iz BK Agram,Zagreb također rezultatom 5:0 i tako drugu godinu za redom postao prvak Hrvatske te je zbog svoje odlične tehničke izvedbe od strane komisije izabran za najboljeg boksača prvenstva Hrvatske a pehar mu je uručio predsjednika HBS-a Bono Bošnjak.

Ana Peša i Felina Zasanski u finalnim ogledima imale su teške protivnice europsku prvakinju Marijelu Šteko u kategoriji do 63 kilograma odnosno dva puta treću na europskim prvenstvima Niku Lopac u kategoriji do 81 kilogram.

Ani i Felini su ovo prvi mečevi dok su protivnice bile ipak mnogo iskusnije te su naše cure osvojile srebrne medalje i postale vice prvakinje Hrvatske.

Leon Dunatov osvojio je brončanu medalju bolji od njega u polufinalnom ogledu bio je iskusni Marko Tomić iz Osijeka u kategoriji do 92 kilograma. Leonu su ovo također prvi mečevi.

– Naši debitanti u narednim godinama će podizati svoju formu te će njihova kvaliteta biti prepoznata. Vodili su ih treneri Nikola Marketin i Vedran Bajlo, infomiraju nas iz Kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...