Igor Jelenić Toto pozvao sve na koncert u spomen na Tomislava Ivčića, ali je skeptičan: “Da dođu Ceca, Brena ili Kitić bilo bi krcato, mladi idu na cajke!”

Na terasi caffe barova Kult i Dišpet u Varoši večeras u 21 sat bit će održan koncert “Sjećanje na Tomislava Ivčića”. Koncert priređuju zadarski pjevači u spomen na ovog glazbenika kojem se u subotu, 4. ožujka obilježava 30. obljetnica smrti. Nastupaju Mario Marić, Šime Ivčić, Duje Stanišić, Stipe Štrkalj, Ivan Ive Županović i klapa Diadora.

Voditelj programa je Igor Jelenić Toto (59), koji je pozvao sve kako bi se prisjetili Tomislava Ivčića, velikana zadarske i hrvatske glazbe, ali je malo skeptičan što se tiče odaziva samih Zadrana:

– Očekuje nas jedan lijepi ugođaj, vodit ću večerašnji program koji počinje oko 21 sat, pripremio sam dosta toga o životu Tomislava Ivčića, a to ću i pročitati svima koji večeras dođu. Nadam se da će odaziv ljudi biti velik, večeras ćemo zapravo vidjeti koliko to Zadrana zapravo ima! Tomislav Ivčić je naša legenda, u Zadru se posljednje vrijeme ništa nije organiziralo njemu u spomen. Tomislav je bio legenda isto kao što su to Giuseppe Pino Giergia i Krešimir Ćosić i lijepo je što ćemo se prisjetiti njega. Njegova pjesma “Večeras je naša fešta” možda je i njegova najbolja pjesma koju pjevaju i oni koji nisu Dalmatinci.

Očekujem li veliki odaziv ljudi? Da kojim slučajem dođu Mile Kitić, Ceca ili Lepa Brena odmah bi bilo krcato i tražila bi se karta više, ali pošto je to naš velika legenda Tomislav Ivčić, malo sam skeptičan! Ima još Zadrana koji slušaju i vole njegove pjesme, nažalost, neki od njih već su i ostarili, i vjerujem da će oni doći.  Moram kazati da se Zadar promijenio, u moje vrijeme smo slušali klape i naše pjevače Marinu Tomašević, Mladena Grdovića, Duška Lokina i tako dalje. Sada ovi mladi idu na cajke, ali pozivam ih neka dođu večeras, zaključio je Toto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...