Sutra koncert u sjećanje na Tomislava Ivčića, prijenos na Prvom programu HTV-a

Pred nama je izniman događaj, prijenos koncerta u čast jednog od najpoznatijih hrvatskih pjevača i skladatelja, Zadranina Tomislava Ivčića. Trideset je godina od njegovog preranog odlaska pa je suradnja Ivčićeve obitelji, njegovih prijatelja Davora Pekote i klape Niko, Grada Zadra i Zadarske županije otvorila put velikom projektu – koncertu na zadarskom Forumu ispred crkve sv. Donata.

Koncert se prenosi 17. kolovoza od 21:15 na Prvom programu HTV-a te Hrvatskome radiju.

Spektakularnim koncertom prisjetit ćemo se Ivčićevog stvaralaštva koje je donijelo pravu radost svim naraštajima. Ta glazbena ostavština, opus naročito domoljubnih pjesama, dar je i Zadra Hrvatskoj. Uživajmo u izvedbama naših brojnih glazbenika koji će njegove pjesme, njemu u čast, obojati svojim osjećajima.

Za aranžmane i orkestar, obogaćen Zadarskim komornim orkestrom, zaslužan je Saša Miočić. Scenografiju je oblikovao zadarski scenograf Neven Stojaković, producent je Robert Flojhar, redateljica Mirena Stijačić, a urednica Lejdi Oreb.

Zadranin rođen 1953. godine u ranoj mladosti postao je jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora. U karijeri koju je krasio bogat glazbeni opus kao i brojni evergreeni napisao je više od 200 pjesama i izdao 23 albuma prodana u više od dva i pol milijuna primjeraka. Među najpoznatijima su Otrov s tvojih usana, Večeras je naša fešta, koja je od objave 1986. postala neslužbena himna Dalmacije i nezaobilazna Kalelarga kojom je opjevao zadarsku glavnu ulicu. Na početku Domovinskog rata skladao je i pjesmu Stop the War in Croatia koja je obišla svijet.

Poginuo je u prometnoj nesreći 4. ožujka 1993. godine u Zagrebu, iza sebe ostavivši suprugu Slavicu s kojom se vjenčao 1979. te troje djece.

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...