Legendarni Niko Pulić: “Staza F1 se trebala graditi između Zadra i Šibenika, sve je propalo zbog golih slika Slavice Ecclestone!”

Večeras od 18 sati se vozi druga utrka ovogodišnje sezone Svjetskog prvenstva bolida Formule 1, Velika nagrada Saudijske Arabije na stazi “Jeddah Corniche circuit”. Pole position i prvo startno mjesto osvojio je Meksikanac Sergio Perez u Red Bull Hondi, s njim će u prvom redu biti 42-godišnji veteran Španjolac Fernando Alonso u Aston Martin Mercedesu. U drugom startnom redu su Britanac George Russell u Mercedesu, i Španjolac Carlos Sainz (Ferrari). Spomenimo kako će pilot Mercedesa, sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton krenuti sa sedme pozicije. Charles Leclerc u Ferrariju kreće s dvanaestog mjesta iako je upisao drugo vrijeme kvalifikacija, ali zbog promjene dijelova pogonske jedinice kažnjen je s deset mjesta niže u startnom poretku. Aktualni dvostruki svjetski prvak i pobjednik prve utrke sezone u Bahreinu prije dva tjedna, Nizozemac Max Verstappen krenut će tek s 15. mjesta zbog kvara na svom Red Bullu u drugoj rundi kvalifikacija. Staza  “Jeddah Corniche circuit” dugačka je 6.174 metara, vozit će se ukupno 50 krugova,  najveće brzine koji bolidi postižu na ovoj stazi idu i do čak 330 km/h. Kapacitet tribina je 70 tisuća sjedećih mjesta.

Pred večerašnju utrku za VN Saudijske Arabije, nazvali smo legendu hrvatskog automobilizma, 60-godišnjeg Niku Pulića, koji je nam kazao kako je malo nedostajalo da i Hrvatska dobije domaćinstvo utrke F1:

– Verstappen sigurno danas pobjeđuje, iako će krenuti tek s petnaeste startne pozicije! Jednostavno se zna da ostale momčadi ne ulažu dovoljno, financije su stale još u vrijeme korona krize, postoji i neka vrsta zataškavanja inflacije. Ferrari i Mercedes ne ulažu onoliko koliko je potrebno da bi bili konkurentni Red Bull-u, koji ima puno veća sredstva. I još nešto, Max je dobar pilot, iako ga ne volim jer je prgav, bezobrazan i odvratan! Međutim, to su karakteristike zbog kojih je i postigao ovakve rezultate u F1, jer morate nekad biti i  bezobrazni. Moram istaknuti kako je Aston Martin kao nikad do sada u zadnjih nekoliko godina uložio ogroman novac, i rezultati su kao što se vidi već tu! Pogonska jedinica ima je Mercedesova, sve vam je to biznis. Njihov vozač Fernando Alonso nakon što je bio u padu, se resetirao, vozi kao preporođen i to nešto znači, govori Pulić, i nastavlja o tome je li Hrvatska u prošlosti mogla dobiti domaćinstvo utrke Formule 1:

–  Naravno da je mogla. Hrvatska je bila vrlo blizu tome da bude u kalendaru sezone F1, ali za sve su krivi idioti! Nije opcija bila samo staza Grobnik, u planu je bilo napraviti potpuno novu stazu na lokaciji između Zadra i Šibenika. Ja sam bio uključen oko svega, moji gosti tri su dana bili Bernie Ecclestone, njegova tadašnja supruga, rođena Riječanka Slavica i njihovo dvoje djece, mislim da je to bilo 1997. ili godinu poslije. Moja majka im je spremala zelenu manestru. nakon toga u jednoj hrvatskoj novini, ne sjećam se točno kojoj su izašli glupi i bezvezni članci, i Bernie je rekao je…e si mater! Objavljene su gole slike Slavice, i propalo je sve. Utrka u Hrvatskoj je zamijenjena s onom u Indiji. Poslije tih objavljenih fotografija digla se prašina. Počelo se svašta pričati na koji je način Slavica došla do novaca i s kim je sve bila, ali Bernie je i dan danas zaljubljen u nju. Idioti i kreteni su, ponavljam, krivi što Hrvatska nije dobila utrku Formule 1, otkrio nam je hrvatski majstor automobilizma Niko Pulić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...