U Melbourneu se sukobili nacisti i prosvjednici za prava transrodnih osoba

Nacisti nisu dobrodošli u australskoj državi Victoriji, izjavio je danas premijer Daniel Andrews nakon sukoba prosvjednika za prava transrodnih osoba i neonacista u Melbourneu prethodnog dana. Andrews se oglasio na društvenim mrežama kako bi osudio postupke tridesetak muškaraca odjevenih u crno koji su marširali Melbourneom i više puta izveli nacistički pozdrav ispred parlamenta Victorije.

– Volio bih da se to ne mora naglašavati, ali očito je potrebno: nacisti nisu dobrodošli. Ni ispred parlamenta. Ni bilo gdje, izjavio je Andrews. Skupina je došla tamo kako bi rekla da transrodna zajednica ne zaslužuje prava, sigurnost ili dostojanstvo, dodao je Andrews.

– To je ono što nacisti rade. Njihova zla ideologija je okrivljavati manjine – i nema joj mjesta ovdje. A nema mjesta ni za one koji su uz njih.Tri su osobe uhićene u vezi s prosvjedima u subotu, navodi policija Victorije. Prošle godine Victoria je bila prva država u Australiji koja je zabranila javno isticanje nacističke svastike.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...