Muškarac u Zagrebu vrijeđao strane radnike i uzvikivao nacističke parole, Zubčić: “Postoji dno društva, ovakvi su i ispod te razine”

Jure Zubčić, predsjednik SDP-a Zadarske županije, jutros je na Twitteru podijelio snimku koja prikazuje muškarca kako prilazi stranom radniku, dostavljaču Wolta i počinje ga vrijeđati na rasnoj osnovi.

– Postoji dno društva, a zatim postoje ovakvi koji su i ispod te razine, pa se svojim gnjusnim rasizmom hvale po redditu. Osim što su im plaće i radnička prava ispod minimuma još moraju trpjeti ovakve. Dragi  MUP vjerujem da vam ga neće biti teško pronaći prema snimci, napisao je Zubčić uz snimku.

Na snimci se čuje kako muškarac dostavljaču koji mu ide ususret viče da se vrati doma jer ovo nije njegova zemlja.

– Evo još jedan untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si?, pitao je muškarac dostavljača, a kada mu je on odgovorio da je iz Indije, muškarac mu poručuje da ide doma u Indiju te ga nastavlja napadati: – Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce, vikao je vidno uzrujan.

Nakon toga dostavljač odlazi, a uzrujani muškarac susreće još jednog stranca te ga pozdravlja nacističkim pozdravom.

– Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil, viče muškarac na kraju videa koji je objavljen na Redditu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...