Ni taknuti temelji prostora za linearni akcelerator, Mišković: “Godinama traju radovi na Dnevnoj bolnici, a oni sada naručuju izvedbeni projekt. Rugaju se bolesnicima”

Vijećnica Vedrana Mišković kronološki je posložila izjave odgovornih ljudi na temu nabavke linearnog akceleratora za zadarske pacijente.

Obećanja sežu u ljeto 2018. kada je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina izjavio kako je “ministar Kujundžić obećao pomoć u prikupljanju sredstava za linearni akcelerator”.

2021. premijer Andrej Plenković dao je obećanje kako će „Opća bolnica Zadar linearni akcelerator dobiti do rujna!”

Na njegovu izjavu nadovezao se gradonačelnik Zadra Branko Dukić. “Linearni akcelerator u Zadar stiže ove godine! Zgrada će biti gotova za nekoliko mjeseci”, kazao je.

U optimističnoj 2021. o linearnom akceleratoru za Zadar govorio je i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić. „Sredstva su predviđena, akcelerator u Zadru možemo očekivati tijekom ove godine”, izjavio je.

Ispratili smo 2021., a s njom i nadu da će uređaj za liječenje onkoloških bolesnika u skorije vrijeme stići u zadarsku bolnicu.

U veljači 2022. Dukić izjavljuje kako sve ide po planu te da ćemo “linearni akcelerator dobit do kraja godine!”

Došao je i kraj godine, prosinac 2022. kada gradonačelnik mijenja priču. „Početkom godine kreće natječaj za nabavku linearnog akceleratora, jedan dolazi u Zadar”, obznanio je.

Ušli smo i u 2023. Dolazak linearnog akceleratora se prolongira.

„Vjerujem kako će linearni akcelerator doći u OB Zadar do kraja godine!”, izjavljuje Dukić.

Na mrežnoj stranici Opće bolnice Zadar stoji kako se “u skoro vrijeme očekuje raspisivanje natječaja od strane Ministarstva zdravstva”.

Ovog tjedna Mišković se uvjerila da izvođač radova na Dnevnoj bolnici Krekić Avangard “nije ni taknuo temelje prostora za linearni akcelerator”.

Činjenica je da je bolnica 20. veljače 2023. godine u planu nabave najavila nabavu za izradu izvedbenog projekta prostora u kojem će se nalaziti linearni akcelerator. To me naljutilo zato što je to osam mjeseci od kada je izabran novi izvođač. Koliko godina već traju radovi na Dnevnoj bolnici, nisu bili u stanju shvatiti da im treba izvedbeni projekt. To govori o bolnici i o tome koliko uvažavaju javni interes. Druga stvar, gradonačelnik za vrijeme izborne kampanje 2021. godine, kada je već znao da će sa Solidom prekinuti ugovor i da ti radovi neće biti izvedeni, i dalje je tvrdio da će na jesen te iste godine akcelerator biti u Zadru. Znam što prolaze onkološki pacijenti i na ovakav način im se rugati, to je ispod svake razine, kazala nam je Mišković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...