Općina Škabrnja dobila teren od države za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je odluku o darovanju nekretnina Općini Škabmja u vrijednosti 929.059,66 eura (7.000.000,00 kn) u svrhu provođenja programa demografskih mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Škabmja.

Riječ je o prostoru ukupne površine 46.205 m2na predjelu Vlačine na kojemu je, prema prostornom planu Općine Škabrnja, planirana izgradnja obiteljskih kuća. Općina Škabmja obvezala se darovane nekretnine privesti namjeni u roku od pet godina.

Škabmja je općina u razvoju, a u svrhu zadržavanja stanovništva i sprječavanja iseljavanja potrebno je oživjeti zapuštene krajeve i pružiti mladim ljudima nove mogućnosti. Na jednom takvom zapuštenom području, sjeverno od UPU Vlačine, planira se stambena zona sa svom potrebnom infrastrukturom za suvremeni način života, kako bi se maksimalno iskoristio stambeni potencijal ovog dijela Ravnih kotara.

Taj potencijal prvenstveno leži u geografskom smještaju Škabrnje, prirodnim ljepotama mirnog predjela zadarskih Ravnih kotara te maloj udaljenosti od grada Zadra i ostatka obalnog pojasa Zadarske županije, što ovo područje čini idealnim za obiteljski život.

– Velik je ovo korak za budućnost općine Škabrnja, jer će omogućiti njen daljnji razvoj i napredak. Mlade obitelji u Škabmji do sada su imale problem sa građevinskim zemljištem, a sada će imati mogućnost po povoljnim uvjetima otkupiti zemljište za gradnju obiteljskih kuća. U tijeku je parcelizacija te će uskoro biti raspisan natječaj za kupnju zemljišta, a Općina Škabmja će osigurati svu potrebnu infrastrukturu, prometnice, struju i vodu do samih parcela. Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na donošenju ove odluke, a posebno državnom tajniku Josipu Bilaveru, našem ‘kabmjaninu, koji je dao velik obol svemu ovome, izjavio je Ivan Škara, načelnik Općine Škabrnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...