Policija: “Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta na području Zadarske županije vozače molimo da prilagode brzinu. Na put ne krećite bez zimske opreme”

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta na području Zadarske županije, vozače upućujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme, javlja zadarska policija.

Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatan oprez i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti.

Zimski uvjeti na cesti su takvi uvjeti, kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom. Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđeno vjetrobransko staklo i snijeg na vozilu.

Vozaču koji na vozilu ne posjeduje zimsku opremu ili ne očisti svoje vozilo od snijega i leda prijeti novčana kazna u iznosu od 130 eura i isključivanje vozila iz prometa.

Kako bi se tijekom nastupa ovih zimskih uvjeta na cestama događanje prometnih nesreća svelo na minimum, podsjećamo da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjen promet motornim vozilima bez propisane zimske opreme i teretnim automobilima s priključnim vozilima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...