u srednjim školama u Benkovcu, Obrovci i Pagu predstavljena kampanja Postani policajac/policajka

Tijekom ožujka nastavljene su aktivnosti iz kampanje Postani policajac/policajka. Krajem prošlog i početkom ovog tjedna na području Policijske uprave zadarske predstavljen je sadržaj  iz kampanje učenicima drugih razreda i završnih razreda Srednje škole kneza Branimira u Benkovcu i Srednje škole Obrovac te  učenicima završnih razreda Srednje škole Bartola Kašića Pag.

Kampanja se provodila kroz predavanja koja su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske u suradnji s rukovoditeljima i kontakt policajcima Policijske postaje Benkovac – Obrovac i Policijske postaje Pag.

Nositelj kampanje je Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik”, a predavanja se ovoga tjedna nastavljaju u Srednjim školama na području Grada Zadra kako bi se učenici informirali o načinima prijave na natječaj i upisima u treći razred Srednje policijske škole „Josip Jović“ te o načinima prijave na natječaj za prekvalifikaciju za zanimanje policajac/policajka kao i potrebnim uvjetima.

Učenicima Srednje škole u Pagu također je predstavljena kampanja „Dvije djevojčice“ i akcija „Zajedno“ usmjerena na kazneno djelo trgovanje ljudima, a kako bi se učenicima približio posao policajca i kroz ovu kampanju, te im se ukazalo na važnost odgovornog ponašanja svakog pojedinca i na važnost suradnje građana sa policijom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...