Završeni pregovori s Eniom, što je s Akcijom mladih? Rubeša: “Uzimamo iz usta isključivo uhljebima! HDZ-u je proračun kućni budžet, ne odustajemo!”

Završeni su pregovori oko amandmana između zadarske izvršne vlasti i Nezavisne liste Enija Meštrovića. Akcija mladih odustala je od bilo kakvih daljnjih razgovora nakon imenovanja Željka Žilavca za ravnatelja javne ustanove Zadarski sport.

Ono što slijedi je sastanak klubova vijećnika, a kroz mjesec dana i sjednica vijeća na kojoj će se naći novi proračun.

Koji su potezi Akcije mladih koja se od početka ožujka nije komunicirala s predstavnicima izvršne vlasti, upitali smo Antu Rubešu.

Moramo riješiti amandmane na sjednici predloženog proračuna. Ići ćemo s njima, kao što smo išli i prošli put. To je jedini ispravni put, pogotovo kada znamo tko nam stoji sa suprotne strane, ljudi koji su prošle godine sve naše amandmane makli, a ove godine izazvali blokadu proračuna koji je legalno izglasan. Nama se čak uopće ne sviđa ova situacija vezana za donošenja novog proračuna, pošto smo mi izglasali proračun koji je bio sasvim legalan, osim tih amandmana koji su minorni i koji su se mogli bez problema povući zaključkom na koji gradonačelnik ima pravo, kazuje nam Rubeša.

Ima objašnjenje zašto se izvršna vlast žustro protivi njihovim amandmanima.

Problem pronalaze u samim programima. Tipa, za subvencioniranje karata srednjoškolaca od 50 posto trebali bi dati možda 50 tisuća eura, budući da je već kraj godine i preko ljeta se ne koristi pokaz, ali problem im je sljedeća godina. Program kao sastavni dio proračuna ne bi se smjeli izbaciti, a sredstva bi se povećala na 150 tisuća eura ako pričamo na razini godine.  Mi ćemo i dalje ustrajati na svojim amandmanima, jer to je jedini pravedan politički način. Uzimamo iz usta isključivo uhljebima. Vidjeli smo kakao se HDZ ponaša. Proračun im je kao kućni budžet, kupuju slike svojih prijatelja, skupocjene automobile…, nastavlja Rubeša.

Na sjednici Gradskog vijeća naći će se novi proračun. Pomirljive tonove ne očekuje.

HDZ nikad nije prihvatio naše amandmane, pa neće ni sada. Ono što očekujemo je da Enio i SDP podrže naše amandmane kao i prije tri mjeseca, jer ostali smo sami u borbi protiv HDZ-a koji 30 godina uništava ovaj Bogom dan prostor, zaključno će Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...