Često sanjate utapanje, padanje, nijemi vrisak…? Evo koja su objašnjenja za vaše noćne more

Neki ljudi sumnjaju da noćne more imaju neko posebno značenje, dok su s druge strane neki uvjereni da nam loši snovi pokušavaju nešto nagovijestiti.

Pad s visine

Ovo je jedna od najčešćih noćnih mora koju svi doživimo u nekom trenutku. Najčešći razlog tome su stres i tjeskoba zbog kojih se osjećamo kao da padamo s visoka. To zapravo pokazuje našu iscrpljenost i gubitak kontrole nad sobom.

Kada pokušavamo zaspati nakon pretjeranog fizičkog ili mentalnog rada, tada gubimo kontrolu nad sobom. Prekovremeni rad iznad fizičkih mogućnosti najveći je razlog tome, a san kao da nas pokušava upozoriti da je vrijeme za odmor. Naš najveći strah je izgubiti kontrolu nad sobom i ovi snovi nas upućuju u tom smjeru. Ako uvijek iznova imate takve uobičajene noćne more, pokušajte se odmoriti.

Tihi vrisak

Ako sanjate sebe kako pokušavate vrištati u snu, ali ne možete ispustiti ni zvuk, to pokazuje da neku emociju skrivate od drugih. Postoji nešto što biste trebali podijeliti s drugima, ali ne možete ili ne shvaćate da biste to trebali učiniti i onda se suočavate s ovakvom noćnom morom.

Ako se uvijek iznova suočavate s ovom vrstom noćne more, budite oprezni i naučite otvoriti svoje misli zakopane u svom umu.

Utapanje

Ako sanjate stalno kako se utapate u svojim snovima, to ukazuje na napete trenutke u vašem životu. Jedan od razloga je i veliki stres jer tada imamo osjećaj da duboko tonemo. Svi mi prolazimo kroz stresna razdoblja u životu, ali ponekad to prelazi granice i traje kontinuirano pa tada sve prihvaćamo kao dio sebe, što ne bi trebalo.

Ova vrsta stresa može biti povezana s poslom, karijerom, vezom, obitelji ili prijateljima. Ako je to vaš slučaj, onda što prije utvrdite uzrok kako biste ga mogli otkloniti, prenosi N1.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...