CIAK Grupa predstavila poslovno stambeni centar kojeg želi graditi uz Murvičku cestu, traže promjenu namjene u stambeno-poslovnu

CIAK Grupa d.d. predstavila je danas u Zadru svoj poslovno stambeni centar Zadar kojeg planira graditi na prostoru nekadašnjeg NEC-a uz Murvičku cestu. Prezentacija tog projekta održana je u Velikoj vijećnici, a odazvali su joj se i neki gradski vjećnici kao i gradski pročelnik Darko Kasap.

U ime tvrtke CIAK, prezenaciju je održao Stjepan Ljatifi, direktor financije riznice i predsjednik Nadzornog odbora CIAK Grupe, a uz njega je bio i Darko Pušić, stručnjak za upravljanje nekretninama u projektnoj tvrtki DILABOR d.o.o., kao i Marinko Rudić, voditelj prodaje CIAK auta u Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Poslovno stambeni centar Zadar trebao bi se graditi na postojećoj nekretnini u Zadru u Ulici 7. domobranske pukovnije 1 koji je u vlasništvu druge tvrtke LERENT čiji je vlasnik i osnivač Ivan Leko, a koji je ujedno i većinski vlasnik CIAK Grupe d.d.

– Prema postojećem planu uređenje predviđen je novi objekt na ovoj lokaciji i isti se sastoji s podzemnom garažom, prizemljem i dvije etaže što u tlocrtnim gabaritima iznosi 325 metara kvadratnih. Nekretnina je smještena na katastarskoj čestici br. 4945/40 u dijelu grada pod nazivom Jazine 2, ukupne površine 4.678 m2. Prema postojećem DPU grada Zadra nalazi se u stambeno poslovnom naselju uz Murivčku cestu  trenutno u zoni K dok vidimo da su susjedne parcele dobile već oznaku M1, znači stambeno poslovne jedinice. Upravo naša tražena izmjena da bismo išli u smjeru ove investicije odnosi se na promjenu namjene iz K u M1, iz poslovne u stambeno-poslovnu zonu, pojasnio je Ljatifi.

– Namjera investitora je izgradnja dodatnog stambeno-poslovnog objekta, na mjestu predviđenom DPU-om i tlocrtnim gabaritima predviđenim planom. Znači, ne ide se u nikakvu ekspanziju, u širinu, narušavanje zelenih površina već se ide na promjenu katnosti. Planirani objekt je bruto građevinske površine od 3.800 m2 i bio sukladan stambenim zgradama u okruženju, a i u samom stambeno-poslovnom naselju uz Murvičku cestu, kazao je.

Prizemlje, 1. i 2. kat imaju namjenu poslovnih prostora (900m2), a ostale etaže od 3. do 6. kata bi bile stambeni prostori (1.300 m2), sa 20 stanova, veličine 50-60 m2. Podzemna garaža bi bila u dva nivoa ukupne površine 1.600 m2 (50 parkirnih mjesta).

– Ono što je promjena na postojeći DPU bila bi izgradnja dva nivoa podzemnih garaža sa po 800 metara 2 jer je usko grlo cijelog ovog dijela pitanje parkiranja. Isplativost planirane investicije ovisi o mogućnosti izmjena i dopuna DPU-a stambeno poslovnog naselja uz Murvičku cestu. Temeljem analize tržišta nekretnina na području grada Zadra te iznimne zainteresiranosti i permanentnih upita za zakup postojećih prostora uvidjeli smo da je potražnja za poslovnim tako i za stambenim prostorom evidentna, a taj trend će se nastaviti tokom sljedećeg razdoblja, kazao je.

Benefiti projekta su redovito povećanje prihoda od komunalne naknade, radna mjesta, rješavanje stambenog pitanja za 20 obitelji i moderno urbanističko rješenje u ovom dijelu grada.

Vijećnik Enio Meštrovć raspitivao o zelenim površinama te je kazao kako bi bilo dobro da svaki investitor na ovaj način prezentira svoj projekt izgradnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...