Hrvatska kadetska U17 muška reprezentacija kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvara protiv Rumunjske

Nakon zadarskih priprema koje su započele 10. travnja, hrvatsku mušku kadetsku U17 reprezentaciju, pod vodstvom izbornika Antonia Suraća i njegovog pomoćnika, juniorskog izbornika Tomislava Ćoškovića, ovog vikenda očekuje drugi krug kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

U Bibinjama će naši kadeti, od 21. do 23. travnja, pokušati izboriti jedno od prva dva mjesta, na turniru kojem su domaćini, a na kojem još igraju reprezentacije Belgije, Španjolske i Rumunjske.

Izbornik Antonio Surać, koji je ovih dana u posebnom raspoloženju jer njegova supruga svaki dan očekuje rođenje blizanaca, nakon što već ima dva sina, uoči početka kvalifikacija kaže: „Dobro smo radili, mladići, godište 2007./2008. stigli su spremni na pripreme i odradili smo ono što smo naumili. Sada nam preostaje to i pokazati na turniru, koji otvaramo u petak u 18.30 sati s Rumunjskom, potom slijedi Španjolska i posljednji dan, u nedjelju, Belgija. Sve utakmice igramo od 18.30 sati, dakle druge u danu. I dalje mislim da je Rumunjska reprezentacija po našoj mjeri i dobro je što s njima otvaramo turnir. Nećemo ništa obećavati unaprijed, osim da ćemo dati sve od sebe da se kvalificiramo na EP.”

Izbornik Surać na pripremama je imao 15 igrača, od kojih je izabrao 14 za turnir. “Ovo su mladi igrači, i bilo je dosta oscilacija kod njih, što je obzirom na neiskustvo i normalno. Čak sam na kraju Tonia Mišuru s primača-pucača prebacio na libera, zbog odličnog prijema servisa. Naime, oni još uvijek nisu do kraja definirani na svojim pozicijama, što daje mogućnost kombiniranja. U svakom slučaju, zadovoljan sam ovom generacijom i vjerujem da će napredovati iz akcije u akciju. Najsretniji bi bili da nam se već sada uspiju kvalificirati na Europsko prvenstvo.”

HRVATSKA U17 REPREZENTACIJA: Oliver Škorić Budimir, Toni Mišura, Arno Jurlina, Matej Martić (HAOK Mladost), Dominik Maričević, Ivan Čičak (OK Sisak), Andrija Parčina, Marko Jureta (OK Ribola Kaštela), Leo Čekada (MOK Rijeka), Leo Nikolovski Draganić (OK Split), Ante Rupčić (OK Zrinski Nuštar), Tadia Klečka (OK Daruvar), Dorian Mihin (MOK Mursa-Osijek), Niko Jurjević (OK Zadar).

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...