Cestitka_Uskrs

Stranci se na Velebitu otrovali hranom. HGSS se probio do njih unatoč lošem vremenu, spasili ih. Sudjelovali i zadarski HGSS-ovci

Pripadnici HGSS-a u akciji su na Velebitu po orkanskoj buri i snijegu. U jutarnjim satima stigao im je telefonski poziv dvoje stranih državljana koji su noć proveli u planinarskom skloništu Šugarska duliba.

Prema prvim informacijama, riječ je o dvoje Nijemaca koji su se otrovali hranom. HGSS-ovci su u zahtjevnoj akciji jer zbog vremenskih uvjeta helikopter ne može poletjeti, a pješice su im potrebna oko tri i pol sata samo da dođu do planinara, javlja HRT.

– Navodno, prema njihovim informacijama, došlo je do trovanja hranom. Ne znamo detalje za sada, rekao je Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a.

HGSS je naknadno objavio da se probio do stranaca i u tijeku je vraćanje prema podnožju Velebita.

HGSS-ova Stanica Gospić zaprimila je poziv iz Šugarske dulibe, gdje se dvoje stranih državljana najvjerojatnije otrovalo hranom. Zbog olujnog vjetra helikopterski transport nije moguć pa se prvi tim od osam spašavatelja uputio prema lokaciji, objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja na svojem profilu na Facebooku.

Zdravstveno stanje dvoje njemačkih državljana za koje se pretpostavljalo da su se na Velebitu otrovali hranom je stabilno te su se u pratnji spašavatelja uputili prema podnožju planine, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

– Na sreću zdravstveno stanje osoba kojima smo krenuli pružiti pomoć je dovoljno stabilno da se mogu samostalno kretati u pratnji spašavatelja, objavio je HGSS na svojoj Facebook stranici.

Prve informacije govorile su o tome da je jedna osoba u lošem zdravstvenom stanju te da će joj biti potreban transport. U pomoć kolegama iz Gospića na teren su bili poslani spašavatelji iz Zadra, Ogulina, Šibenika i Karlovca, a zbog velike udaljenosti i teško prohodnog terena u pripravnosti su bile ostale stanice HGSS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...