SUPERPOTJERA Student pobijedio cijeli supertim! Ostala mu sekunda vremena!

U drugom izdanju novoga HRT-ovog kviza Superpotjera fantastičan nastup ostvario je prvi ovotjedni natjecatelj, student kemije Petar Vrvilo. Šibenčanin je pobijedio svih petero lovaca osvojivši 20.000 eura! U večerašnjoj emisiji nije bio usamljen u pobjedi nad supertimom – Pavao Crnko iz Sunje kraj Siska u brzopoteznoj je igri protiv četvero lovaca osvojio 15.000 eura. Za preostalo dvoje natjecatelja protivničke snage bile su prejake.

Petar Vrvilo, student četvrte godine kemije na zagrebačkom PMF-u, koji se susreo s Krešimirom Sučevićem Međeralom i Moranom Zibar natjecanjem u popularnoj Potjeri, u prvom je krugu osigurao iznos od 1000 eura. U njemu voditelj Joško Lokas postavlja najviše pet pitanja s višestrukim izborom, a svaki točan odgovor donosi 500 eura. Petar je ponudio netočan odgovor na treće pitanje rekavši kako ljudska ključna kost najviše nalikuje na slovo K, umjesto na slovo S.

Potom je slijedio drugi krug, uzbudljiva brzopotezna igra protiv lovaca. Vrijeme s kojim raspolaže natjecatelj iznosi 60 sekundi, identično maksimalnom vremenu kojim bi mogli raspolagati i lovci. Ljubitelj pub kvizova koji se u posljednje vrijeme, kako kaže, malo i politički aktivirao ušavši u jednu stranku, potom je dobio ponude lovaca u novčanom iznosu i sekundama koje traže za svoju igru. Od četiri mogućnosti – borbe s dva, tri, četiri ili petero lovaca Petar je odabrao najtežu – borbu s “petorkom” za iznos od 20.000 eura i 58 sekundi koje je supertim zatražio.

Petar je jednostavno briljirao! Naime, nakon točna odgovora da naziv “peta kolona” potječe iz Španjolskoga građanskog rata preostala mu je sekunda vremena, dok su posljednje dvije lovcima bile nedovoljne za čuti pitanje odnosno ponuditi odgovor.

– O ovome će se pričati!, bio je oduševljen Lokas, a nisu izostale ni čestitke protivničkoga tima. Krešo je ustvrdio kako je Petar pokazao jednu rijetkost – da je političar s kičmom!

– Ja sam bez riječi što se rijetko u stvari dešava u našim kvizovima, istaknuo je Dean Kotiga te dodao: – Apsolutno svaka čast! Naklon do poda… Mladost, drčnost, samouvjerenost, brzina reagiranja, znanje, hrabrost – super!

U brzopoteznom nadmetanju lovci su netočno rekli da su Ciklus smrti, Ciklus snova i Cthulhu mitovi faze Alberta Camusa, a riječ je o fazama pisca H. P. Lovecrafta. Petar je pak na upit o “Vatrenom” čije su sestre Franka i Lorena odgovorio Oršić, no spomenuta imena ona su sestara Joška Gvardiola. Usto, netočno je odgovorio i da je nastupom na Super Bowlu Katy Perry pokazala kako je ponovno u blaženom stanju, jer to je učinila megapopularna Rihanna.

S 20.000 eura, mladiću koji je na početku emisije rekao kako voli putovanja i otkrivanje novih kultura, te da će mu iduća zemlja koju će posjetiti u nekom trenutku biti Turska, prst na karti svijeta, s obzirom na osvojen iznos, bit će ipak usmjeren na – Indiju.

– Petre, želim vam sretan put! Zaslužili ste!, zaključio je Joško.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...