Tijekom ožujka građani dragovoljno predali policiji 1.381 komad streljiva i razna minsko-eksplozivna sredstva

Zadarskoj policiji tijekom ožujka 2023. godine, građani su u sklopu kampanje predali ukupno 1 381 komad raznog streljiva, 4 topnička streljiva, 16 ručnih bombi, 2 minobacačke mine, 3 protupješačke mine, 5,6 kilograma eksploziva, 2 puške te 1 spremnik za pušku.

Građani koji su policiji dragovoljno predali opasna sredstva ili su obavijestili policijske službenike o njihovom pronalasku, neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani.

– Navedena sredstva mogu se predati u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija” te na taj način učiniti svoj dom sigurnijim. Apeliramo na građane da navedene predmete ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju, nakon čega će do njih doći policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način.

Podsjećamo, kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, provodi se neprekidno od 2007. godine te građanima omogućava da bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, dijelove oružja, streljivo, minsko-eksplozivna i slična sredstva. Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892, navodi se iz zadarske policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...