Davor Dujić ponosan na Ivana Skoblara: “Bronca je zlatnog sjaja, ovog ljeta organizirat ću veliku manifestaciju!”

Na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u boksu koje je održano u Kutini, 15-godišnji Ivano Skoblar iz Boksačkog kluba Zadar osvojio je brončano odličje u kategoriji do 70 kilograma, vodio ga je trener, legendarni 58-godišnji Davor Dujić. Skoblar je najprije pobijedio Ivana Čirića, dok je u polufinalu poražen od Dominika Palića, iako je Ivano protiv znatno iskusnijeg borca ostavio srce u ringu i pružio odličan meč!

Davor Dujić, koji je uoči samog natjecanja imao neopisivu zubobolju, ponosan je na talentiranog Skoblara, pred kojim je budućnost:

– Ivano je niti godinu dana u boksu, dok je u onom pravom natjecateljskom dijelu tek sedamdeset dana. Njegova kategorija do 70 kg bila je najbrojnija i najteža, ukupno je bilo prijavljeno jedanaest boraca. Osvojio je broncu i premašio sva moja očekivanja, a ima tek 15 godina i četiri mjeseca! Za mene je ovo brončana medalja zlatnog sjaja, govori Dujić i nastavlja o nevolji koja ga je snašla u Kutini:

– Jedva sam preživio i završio sam na Hitnoj pomoći! Naime, na svoj rođendan 27. travnja spasio me Mario Nikolić Paćo, koji me natjerao da posjetim liječnika. Mjesec dana prije državnog prvenstva imao sam strašne zubobolje, zapustio sam svoj život pomagajući drugima, ali nije mi ovaj put žao niti malo, baš zbog Ivana kojeg sam spremao za državno prvenstvo. Počelo mi je oticati sve živo, pola vilice na desnoj strani lica, sve mi je oteklo, bio sam na injekcijama, kaže stari mačak zadarskog boksa Davor Dujić, i nastavlja:

– Od sljedećeg ponedjeljka sam i službeno predsjednik BK Zadar, naravno i trener. Legendarni Dragan Vidaić će biti doživotni počasni predsjednik i trener. 13. svibnja na rasporedu nam je redovno kolo domaće Lige u Istri u Balama, posljednje kolo će se održati 10. lipnja. Klub nije dvije godine bio aktivan tako da ne možemo dobiti nikakva sredstva od Grada Zadra i od Zadarske županije, ali ja se snalazim onako kako se snalazim, optimist je Davor i za kraj poručuje Vidaiću:

– Dragan Vidaić je svjestan što sam učinio, sačuvao sam njegovo, moje i dostojanstvo Boksačkog kluba Zadar! Poručujem mu da ćemo ostati i dalje, bez obzira što on više ne može dolaziti u Klub, već petnaest mjeseci nije došao zbog svojih poslovnih obaveza. BK Zadar smo svi mi, i Paćo koji je u BK Rebel i Neno Mitrović koji je u BK Sveti Krševan, Ico Vuleta, ali i svi ostali momci koji su krenuli u ovaj sport iz našeg kluba. I još nešto, ovog ljeta imam namjeru na bazenu Kolovare ili na Morskim orguljama organizirati jednu veliku boksačku manifestaciju, u čast BK Zadar koji je brend i koji se nije ugasio već se vratio u život, ponosan je Davor Dujić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...