Domagoj Pancirov poručio Zadranima pred Zvezdu: “Zadar je grad veličanstvene kulture, pokažite dostojanstvo, jer Zvezda dolazi iz stravičnog okruženja!”

Košarkaši Zadra u ponedjeljak 8. svibnja od 17 sati u dvorani Krešimir Ćosić, dočekuju beogradsku Crvenu zvezdu u drugoj utakmici četvrtfinala play-offa ABA lige. Podsjetimo, u seriji koja se igra na dvije pobjede crveno bijeli vode s 1-0.

Utakmicu će iz Zadra prenositi ugledni komentator Arene Sport Tv, 48-godišnji Domagoj Pancirov, koji je rođen u Zagrebu, ali je porijeklom iz Primoštena:

Iskreno mogu reći da nada postoji, košarkaški priželjkujem da utakmica neće biti jednosmjerna ulica kao ona prva u Beogradu. Susret broj jedan je trajao samo prvu četvrtinu, nakon čega je Zvezda odigrala vrhunski, nabrijani maksimalno i nisu ništa prepustili slučaju.  Naravno da se svi kojima je bliska zadarska boja nadaju da se serija može vratiti u Beograd. Ne kažem da Zadar može dobiti, ali može zakomplicirati utakmicu, jer će košarkaši Zadra sigurno dati 150 posto i dvorana će biti prilično popunjena, bez obzira na kaznu i zatvorene teleskop tribine iza koševa. U takvoj atmosferi i uz dužno poštovanje prema moćnoj kvaliteti Crvene zvezde, susret možda može otići u smjeru gdje Zadar u svom zadarskom stilu može napraviti podvig! Realnost kazuje da Zvezda četvrtfinalnu seriju želi završiti u dvije utakmice. Inače, prenosit ću iz Zadra i veselim se dolasku. Iskreno, ne znam zašto je promijenjen termin odigravanja utakmice za 17 sati, ali se nadam, bez obzira što ljudi u to vrijeme još rade, da to neće pokvariti posjetu, govori Pancirov, za kraj je poslao znakovitu poruku zadarskim gledateljima:

Po meni najbitnije u ovom trenutku je da Zadrani pokažu kulturu grada i kulturu košarke! Govorim to iz razloga, jer Crvena zvezda dolazi iz jednog stravičnog okruženja koje je posljednjih dana svakog normalnog čovjeka poremetilo maksimalno, kao i svjetsku medijsku scenu. Bez obzira na veliki rivalitet koji postoji protiv Zvezde, neka ovo ne bude patetika s moje strane, ali neka Zadrani pokažu tko je i što je Zadar, da je to grad veličanstvene povijesti i kulture, te da kultura grada košarke u ponedjeljak bude osnovna podrška KK Zadru prema, daj Bože velikoj i ogromni pobjedi!. Neka dostojanstvo Zadrana bude broj jedan kroz svih četrdeset minuta u ta dva sata u dvorani na Višnjiku, zaključio je vrhunski tv komentator Arene Sport Domagoj Pancirov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...