Dukić najavio izgradnju nove škole u Kožinu, vrtića na Smiljevcu i u Diklu…

Na današnjem Gradskom vijeću na red je došlo polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika.

Dukić je prezentirao neke od najznačajnijih projekata koji su ostvareni ili se u ovom razdoblju ostvaruju.

Na području Zadra ističe se rekordan broj zaposlenih, stabilno poslovanje tvrtki i rast prihoda, povratak turističkih rezultata iz pretpandemijske godine. Prošle godine ostvaren je i rekordan promet Zračne luke Zadar, a zadarske pomorske luke dosegle su brojke od prijašnjih godina. Nastavljene su sve javne investicije. pomaci su vidljivi i u gradskom proračunu za prošlu godinu koji je ostvaren je u iznosu od 13,2 posto više nego prethodne godine. Imamo rast prihoda od poreza na dohodak koji je veći za 43 milijuna kuna u odnosu na 2021. Stabilne financije prelile su se na nesmetanu provedbu započetih ulaganja, kazao je uvodno Dukić.

Istaknuo je projekte kojima se ponosi.

Nastavili su se radovi na aglomeraciji, Centru za mlade, projektu ITS-a, Poslovnoj zoni Crno te održavanju cesta i javnih površina. Imamo potpuno novu cestu za zonu Crno i novo gradsko groblje. Privode se kraju radovi na obali Petra Krešimira IV., započela je rekonstrukcija obale i gata u Foši, radi se na spoju ulica Hrvatskog sabora i Puta Biliga. Završavaju se radovi na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom, novog Poduzetničkog inkubatora, završeni su oni na izgradnji Centra za mlade, obnavlja se crkva Sv. Nikole, nabrajao je Dukić.

Javnost će sigurno najviše obradovati vijest o planiranim radovima na novim vrtićima i školama.

U tijeku su radovi na obnovi Stare tehničke škole, u tijeku je projektiranje i širenje osnovne škole Šimuna Kožičića Benje i nove škole na Crvenim kućama. Započela je i izrada UPU za izgradnju škole u Kožinu. Pripremljena je projektna dokumentacija za izgradnju novog vrtića ‘Pčelica’ na Smiljevcu, a dovršen je idejni projekt za vrtić u Diklu, kazao je, među ostalim, gradonačelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...