Enio o prozivkama da je koalicijski partner HDZ-a: “Doživio sam toliko mržnje, uvreda i prijetnji u dvije godine da mi je stvarno žao što sam potrošio toliko energije”

Nakon višemjesečnih prijepora Grad Zadar dobio je proračun za ovu godinu vrijedan 106.7 milijuna eura.

Za je bilo 20 vijećnika, dvoje suzdržano, a dvoje protiv.

Od 24 predložena amandmana Akcije mladih prihvaćeno je njih šest.

Prihvaćeno je 12 amandmana SDP-a, 13 Nezavisne liste Enija Meštrovića te dva Domovinskog pokreta.

Nije se svima svidio jučerašnji rasplet događaja.

Davor Čerkuč, županijski vijećnik stranke Centar poslao je dopis u kojem ljude Enija Meštrovića i Danijela Radete proziva za kukavičluk. HDZ-u je sarkastično čestitao na novim kolacijskim partnerima.

Da je stvorena nova većina u Gradskom vijeću, misli i Marjana Botić iz Akcije mladih.

Enio Meštrović, nerijetko puta prozivan da ‘ispod stola šuruje’ s izvršnom vlasti, odgovara na opaske kolega vijećnika.

Čerkuč je jedan dragi gospodin koji je nakon izbora rekao da će biti prvi na mojim vratima svakog jutra dok god ga ne zaposlim. Isti taj čovjek uspio je izdržati godinu dana zaposlen preko veze u Stankovcima, nije mu produžen ugovor jer nije zadovoljavao na poslu. Dovoljno o njemu. Sve što želi u životu je politički benefit, oštro će Meštrović.

Ante Rubeše jučer je izjavio kako je upravo Enio omogućio nastavak politike HDZ-a koju isti provodi 30 godina.

Ponovit ću opet. Mi nismo političari, nego aktivisti. Da smo političari uzeli bi u ove dvije godine sve što se može zamisliti. Što se tiče Akcije mladih, prošle godine smo zajedno izglasali proračun, da nismo, palo bi Gradsko vijeće. A da padne Gradsko vijeće nakon što je HDZ 30 godina imao jednoumlje, onda bi svi mi bili gubitnici. Znači, izglasali smo ga zajedno s Akcijom mladih. Dakle, po takvom razmišljanju, i oni su koalicijski partner HDZ-a, kaže Enio.

Tvrdi kako je cilj dugih pregovora iza zatvorenih vrata gradske vijećnice bio sačuvati Gradsko vijeće u postojećem sastavku, a kako bi se nastavio pružati politički otpor HDZ-ovoj samovolji i dominaciji.

Nakon izglasavanja proračuna u prosincu, HDZ je tražio da svi odustanemo od takozvanih nezakonitih amandmana. Gospodin Rubeša zamolio me da odustanem od njih samo da pomognemo s drugim amandmanima. Ja sam mu odgovorio da nema šanse da to učinim i zbog toga su se dogodila ova četiri mjeseca blokade. Baš zato što smo ostali dosljedni. Nakon toga smo, kažu oni, nešto smo dogovarali s HDZ-om. Ne! Samo smo izgurali sve ono što je u prosincu bilo definirano, plus još nekoliko amandmana, i to zato što smo svojim postupkom prisilili HDZ da nas moli za razgovor. Nakon 31. godinu imamo 30 amandmana s kojima ćemo pritiskati HDZ do kraja godine. Pitanje, da nismo sada izglasali proračun, gdje bi tu bila ikakva korist za građane? Toliko ljudi ovisi o njemu. Ne možemo mi biti bahati, da ne kažem kur*eviti samo zato što smo protiv HDZ-a. Dakle, imamo novi proračun i do kraja godine ćemo pritiskati HDZ. Uskoro treba ići novi Prostorni plan grada na koji itekako moramo utjecati zbog ove betonske devastacije. To su velike stvari na koje mi možemo utjecati. Ovaj populizam i politikantstvo, ratovi samo radi ratova, to me ne zanima, objašnjava.

Bez obzira na šaljivu narav i oštar nastup na gradskim sjednicama, optužbe i prozivke, ne krije, uzima k srcu.

Doživio sam toliko mržnje, uvreda i prijetnji kroz ove dvije godine da mi je stvarno žao što sam uopće potrošio toliko energije. Samo da bih pomogao građanima. No, prihvatio sam tu odgovornost, jer ne bih mogao pričati o svemu ovome da nemam to iskustvo. Emotivan sam kad me netko dira u nepravdu. Znam što sam i kad nas se optužuje za nekakvu koaliciju, izdaju, ostajem bez riječi, zaključuje Meštrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...