Nema više Ledane na otvorenom; Uklanjaju se stolovi i stolice, Ivanac: “Pohranit ćemo ih u naše skladište”

Uklanjaju se stolovi i stolice na travnatoj površini u Parku kraljice Jelene Madijevke.

Nasadi Ledani nisu produljili ugovor o zakupu javne površine koji je istekao još koncem prošle godine.

Resorni odjel Zadarske županije također im nije ostavio mogućnost da rada van zatvorenog objekta nakon što su im ukinuli minimalne uvjete za terasu.

Uklanjanje je pri kraju. Fizički je dosta zahtjevno, treba to sanijeti odozgo, nepristupačan je teren u smislu da ne može kamion doći blizu, pa ljudi na rukama moraju nositi stolove i stolice, ali to se odradilo, odnosno privodi se kraju. Pohranit ćemo ih u naše skladište i dalje sve ide po regulativi, kazao nam je Zdenko Ivanac iz Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Zadra.

Riva Liburna od 2011. imala je ugovor o zakupu.

Prema zadnjem ugovoru o korištenju javne površine Nasadi su im naplaćivali 62 kune za četvorni metar.

Na koncu je došlo i do sudskog spora. Nasadi su tužili tvrtku jer je Riva Liburna koristila površinu za 25 metara kvadratnih veću od definirane.

Brojne nezakonitosti u radu počele su izlaziti u javnosti nakon tragične 2022., godine kada je mladi Irac u padu s bedema u neograđenu provaliju smrtno stradao.

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...