HGSS spašava pothlađenu ženu kod Gračaca, evakuirana obitelj, klizište zatrpalo kuću

Pripadnici HGSS-a u Srbu spašavaju pothlađenu ženu koja ne može doći na suho i toplo pa su po nju krenuli čamcem za rafting kako bi je prevezli do ceste na kojoj ih čeka ekipa hitne pomoći, javljaju agencije. Općinski načelnik Gračaca Robert Juko rekao je da je Srb potpuno odsječen od Gračaca jer je državna cesta D1 70-ak centimetara pod vodom. Kako je rekao, problemi s poplavom u Srbu su sporadični jer sustav odvodnje uspijeva prihvatiti oborinsku vodu.

U Srbu ima i odrona i klizišta, a mještanin Nebojša Rađenović rekao je da je od obilne kiše nastalo klizište i da im je kuća “jako zatrpana zemljom”. “U kući smo tata i ja. Mislim da smo za sada na sigurnom, ali tko zna što nas čeka”, rekao je Rađenović.

Iz Graba, sela u blizini Gračaca, HGSS evakuira jednu obitelj. U njihovu kuću voda nije ušla samo zato što su je vatrogasci ispumpavanjem uspjeli zadržati da ne prodre u kuću, ali se, kako je rekao načelnik Juko, ugrožena obitelj boji noći i evakuirana je na sigurno.

Pročelnik HGSS-a Josip Brozičević opisao je još desetak intervencija u općini Gračacu, gdje su na sigurno smjestili ljude, pa i domaće životinje, te su pitkom vodom i osnovnim potrepštinama opskrbljivali ljude čije su kuće okružene vodom.

“Sve za što je bila zatražena naša pomoć mi smo odradili, nas 15-ak iz četiri stanice, Gospića, Zadra, Šibenika i Splita. Činilo se da se stvari smiruju, ali sada se opet otvorilo nebo, pada kiša i sve izgleda zlokobno, a prognoze govore da će obilna kiša padati i danas i sutra”, rekao je Brozičević.

Zasad nisu u Obrovcu jer nije bilo poziva u pomoć, a bude li trebalo, i njima će se staviti na raspolaganje, rekao je Brozičević i dodao da su u pripravnosti i druge stanice, posebno one uz Unu, na području Siska, Petrinje, Novske i Hrvatske Kostajnice, jer se ondje sutra i prekosutra očekuju veliki vodeni val i problemi s poplavom.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...