Jusup najavio Zvezdu, nakon tragedije u Beogradu poručio: “Kao čovjeka ovi događaji su me potresli, našim navijačima poručujem budimo ljudi!”

Košarkaši Zadra sutra, u ponedjeljak 8. svibnja od 17 sati u dvorani Krešimir Ćosić, dočekuju beogradsku Crvenu zvezdu u drugoj utakmici četvrtfinala play-offa ABA lige.

Podsjetimo, u seriji koja se igra na dvije pobjede crveno bijeli vode s 1-0. Utakmicu će suditi Saša Pukl i Mario Majkić (Slovenija) i Ilija Belošević (Srbija). Tim povodom dana je održana konferencija za novinare u Press centru dvorane Krešimir Ćosić.

Riječ je uzeo trener Zadra Danijel Jusup, vidno umoran nakon puta iz Zagreba:

– Crvena zvezda je euroligaška momčad s vrhunskim igračima koja se sprema izuzetno detaljno za svakog protivnika, imaju i više vremena za pripremu jer ne igraju Euroligu. Posljednja utakmica s njima nam je puno koristila, jer je Zvezda igrala na fulu, nisu nam do zadnjeg napada dali disati, da postignemo niti jedan lagani koš, nije se Zvezda u nijednom trenutku opustila. Upravo takve utakmice nam daju do znanja kako bi vidjeli gdje smo u odnosu na takvu razinu, ali i što moramo popraviti da bi bili bolji. Morali smo se “ubiti” da izgubimo s manje od trideset razlike u Beogradu, ali nisam bio nezadovoljan nakon tog susreta. Vidjeli smo stvari koje ne radimo dobro, a koje Crvena zvezda radi fantastično, vjerujem da ćemo neke stvari raditi bolje i da će se to  osjetiti na našoj igri. Njihova čvrsta obrana je takva da nam ne dozvoljava čiste situacije, s takvom obranom prisiljavaju protivničke momčadi da šutiraju iz težih pozicija, to je ključna stvar. Zvezda može držati visoki intenzitet igre jer imaju dvanaest igrača, dok mi nemamo baš sve igrače koji mogu igrati takav nivo. Sinoć smo došli kasno s puta nakon utakmice s Furnirom, došli smo noćas oko 2 sata, jutros imamo slobodno, poslijepodne imamo regeneracijski trening. Dario Drežnjak jučer nije igrao u Dubravi jer su ga stisla leđa, već nekoliko dana nije u  trenažnom procesu. Ne znam hoće li on sutra zaigrati, znat ću više poslijepodne kad se čujem s fizioterapeutom. Loše sam spavao, bio sam isfrustriran nakon utakmice s Furnirom, jer nismo izgledali dobro, kazao je Jusup i uputio ljudsku poruku nakon dramatičnih i stravičnih ubojstava u Beogradu:

–  Kao čovjeka, ovi događaji su me potresli, ja sam takav! Mislim da odgojna komponenta mora postojati u sportu, jedna ljudskost i poštovanje. Ako svatko u svojoj domeni nešto pridonese, mislim da će i društvo biti bolje i da se neće događati ovakve stvari. Smatram da  je i animozitet između Crvene zvezde i Partizana prešao sve granice, to je malo i više od sporta i ne sviđa mi se to, jer pratim. Našim navijačima poručujem budemo ljudi! Pozivam ih neka dođu na utakmicu i zahvaljujem im na svemu do sada, emotivno je zaključio Danijel Jusup.

Leon Šantelj bio je kratak:

– Idemo dalje u ovom napornom ritmu, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti što će nam do donijeti. Pogledali smo utakmicu iz Beograda, napravili analizu i vidjeli gdje smo griješili. Zvezda je izvanredna momčad, prošlogodišnji osvajač ABA lige, pružit ćemo sto posto svojih mogućnosti pred našim navijačima, kazao je Šantelj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...