Kazališna udruga “Igrajmo se” poziva na premijeru predstave “Zapisi s igrališta”

Kazališna udruga Igrajmo se poziva na premijeru predstave “Zapisi s igrališta” koja će biti održana 19. svibnja u HNK Zadar u dva termina. U 12 sati bit će predpremijera za učenike zadarskih škola, a u 19 sati i za širu javnost.

AUTORSKI TIM

autorica     MATIJA ŠANGO ŠIMURINA

autor fotografije / oblikovanje plakata ROBERT BRKLJAČA

kostimografkinja ANITA GORETA

suradnica za scenski pokret JOSIPA ŠTULIĆ

scenograf JOHN ČOLAK

glazbu odabrali i uredili MATIJA ŠANGO ŠUMURINA  ROBERT BRKLJAČA

LUKA KLEČINA

majstor tona MATE PETRIČEVIĆ

majstor svjetla FRANE PAPIĆ

Lica s plakata JAKOV ĆUKOVIĆ i IVAN PAVAO ČULINA

izvođači GLUMCI IGRAJMO SE ZADAR

tisak i obrada promidžbenog materijala DPI GRAFIKA

* O PREDSTAVI  ZAPISI S IGRALIŠTA

ZAPISI S IGRALIŠTA, predstava je premijerno igrana u okolnostima COVID-19 pandemije pred malobrojnom publikom, HNK ZADAR 16.11.2020.  Bila je sastavni dio programa CIKLUS ODGOJNOG KAZALIŠTA 2020. popraćenog citatom Augusta Boala: „ Svi smo mi umjetnici. Obrazovanje znači biti vođen, učiti da su dva i dva četiri. Dok odgoj znači pomagati ljudima da razviju znanje koje je u njima i da stvore sve izume koje su sposobni.“

Svim sudionicima bio je to poseban projekt koji smo imali želju ponoviti i iznova progovoriti o stvarima koje su nam važne. Drugi glumci, druge okolnosti, isti tekst. Idejna misao ove predstave slijedi ideju cjelokupnog rada IGRAJMO SE, ali i ovogodišnjeg programa kojim slavimo 20 godina djelovanja. Naš rad nije isključivo vezan uz osvještavanje i odgajanje djece i mladih već i odgajanje publike koja obuhvaća sve uzraste.

TEMA:  IGRA i VRŠNJAČKO NASILJE

ZAŠTO IGRA? U igri djeca izražavaju svoje strahove, frustracije, radost, ljutnju i tugu, što odrasloj osobi pruža dobar uvid u djetetov svijet. Poteškoće proizlaze iz uvjerenja odraslih da je igra samo za djecu, da je odraslo, roditeljsko igranje zapravo “glupiranje”, a da će se djetetova potreba za igrom zadovoljiti u igri sa vršnjacima. Nedostatak  igre i prostora za igru  prepreka je emotivnog, psihološkog i fizičkog razvoja djeteta i osnovna ideja predstave iz koje proizlazi problematika vršnjačkog nasilja.

ZAPISI S IGRALIŠTA autorski je projekt koji progovara upravo o važnosti igre, načinima igranja i rada IGRAJMO SE ZADAR, o preprekama za igru te o ishodima jednog i drugog. Igra (u ovom slučaju dramska igra) je zabavno sredstvo putem kojeg djeca najlakše uče o sebi, drugima i svijetu koji ih okružuje. Rad potiče uspješnu komunikaciju i dijalog kao primjer rješavanja životnih situacija i problema.

KAZALIŠNA UDRUGA IGRAJMO SE ZADAR, ovom predstavom nastavlja program obilježavanja 20 godina rada s djecom i mladima. Pozivamo vas da podržite našu igru u koju iskreno vjerujemo i koju uspješno živimo. Cjelokupnu promidžbu projekta možete pratiti na našim društvenim mrežama i stranicama.

HVALA NA SURADNJI I PODRŠCI!!!!!!!!!!!!!  IGRAJMO SE ZADAR!

NAPOMENA:

PRODAJA KARATA NA BLAGAJNI HNK ZADAR.

*CIJENA KARTE  karte u redovnoj prodaji iznosi 7 EURA.  ZA ORGANIZIRANE DOLASKE UČENIKA IZNOSI  5 EURA . GRATIS KARTA ZA NASTAVNIKE U PRATNJI.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...