Kod Galovca izazvao prometnu nesreću s 2,06 promila, udario u betonski rub nadvožnjaka

Policijski službenici proteklog vikenda od 28. travnja do 02. svibnja 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 131 prekršaj od čega izdvajamo:
– 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
– 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
– 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 2 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja te 1 prekršaj zbog isteka tehničkog pregleda i 1 prekršaj zbog vožnje jednosmjernom ulicom.

Iz prometa su isključena 24 vozača i 1 vozilo. U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća u kojima  je jedna osoba teže te sedam osoba lakše ozlijeđeno.

– Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,06 g/kg izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka, koji je u nedjelju, 30. travnja oko 17 sati na županijskoj cesti ŽC-6042 na predjelu Galovca, izazvao prometnu nesreću u kojoj je vozilom udario u betonski rub nadvožnjaka. U prometnoj nesreći je nastupila materijalna šteta. Vozač je isključen iz prometa te protiv njega policija nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćeno je iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...