Na Silbi se život budi uz program projekta “Silba Vibra 2023.”

Izvorna folklorna skupina ”Silba” je uz partnere Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silba i Klub daljinskog plivanja ”Silba” glavni organizator ovogodišnjeg ”Silba Vibra 2023.” programa koji se sastoji od niza manifestacija edukativnog, sportskog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Bogat program otvara se akcijom za najmlađe, u pravom smislu riječi, jer se u ponedjeljak čisti i uređuje parkić ispred OŠ Zadarski otoci – podružnica Silba. Akcija će početi u 10.00 sati ispred škole, a za sve sudionike osigurani su okrijepa i slatkiši za najmlađe.

 

Bogat program kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera

Nakon akcije u svibnju Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe održat će tri radionice pročišćavanja šumskih puteva, u lipnju, rujnu i listopadu. Tijekom srpnja i kolovoza održat će se nekoliko stručnih predavanja i edukacija na temu bioraznolikosti otoka Silbe, zaštite vodnih resursa, zaštite od požara i kulturne baštine.

Klub daljinskog plivanja ”Silba” će u lipnju i kolovozu održati malu školu jedrenja, a tijekom srpnja i kolovoza malu školu plivanja, dok će se prvog vikenda u rujnu održati veteransko prvenstvo ACI CRO CUP RACE 2023. hrvatskog prvenstva u daljinskom plivanju te finale Zadarske open water lige – ZOWL kupa.

Izvorna folklorna skupina Silba će tijekom srpnja i kolovoza održavati školice izvornih folklornih plesova, a veliki nastup očekuje se na manifestaciji ”Dani Silbe” koja će se održati u nedjelju, 13. kolovoza.

Mnoge posjetitelje otoka Silbe posebno veseli tradicionalni ”12. turnir u šibicama” na Žaliću, u kojem se timovi bore osvojiti što veći broj bodova pronalaskom šibice koja je zamućena na morskom dnu, dok se u kolovozu očekuju turnir u boćanju ”Bukalin” i jedna novitada: prvo natjecanje u igri ”Čovječe ne ljuti se” sa živim pijunima.

 

Manifestacija ”Dani Silbe”: TBF – The Beat Fleet i DJ dvojac Glazbena kuhinja

Manifestacija ”Dani Silbe” središte je kulturno zabavnog programa, a uz raznolik sadržaj i goste s drugih otoka, svoje će plesne vještine pokazati velike i male plesne skupine. Bogat kulturni program upotpunit će nastup glazbene skupine TBF – The Beat Fleet i mladog zagrebačkog DJ dvojca koje se krije iza sve poznatijeg umjetničkog imena Glazbena kuhinja.

Zabavno glazbeni program održat će se u nedjelju 13. kolovoza i očekuje velik broj posjetitelja iz Zadra, zadarskog arhipelaga, ali i kvarnerskih otoka koji ga okružuju sa sjevera. Informacije o brodskim linijama i detaljima manifestacije bit će objavljene početkom kolovoza.

Sve informacije o manifestacijama programa ”Silba Vibra 2023.” bit će objavljivane na FB stranicama organizatora Izvorna folklorna skupina ”Silba” i inicijative Silba Vibra.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...