Na zadarsku rivu stiže najpopularniji street food festival u regiji – Burger festival Zadar!

Burger festival Zadar od 02. do 11. lipnja na Obali kralja Petra Krešimira IV postaje pozornica najpopularnijeg  regionalnog burger festivala u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe strastvenih gurmana i event majstora koji su, među inim, stvorili Fuliranje i Burger festival u Zagrebu.

Riječ je o najrelevantnijem i najposjećenijem regionalnom street food festivalu kojeg svake godine u 11 dana posjeti oko 150.000 posjetitelja koji pojedu više od 40.000 burgera i popiju 15.000 litara pive. U 6 godina održavanja ovaj je Burger festival uvelike pridonio razvoju burger scene, značajno podigao standard kvalitete burgera diljem Hrvatske, inspirirao lokalnu i nacionalnu street food scenu, te potakao i druge gradove na pokretanje Burger Festivala.

“Cilj nam je donijeti uspjeh zagrebačkog Burger festivala u Zadar te kreirati novi gastro sadržaj gradu s najljepšim zalaskom sunca”, kažu organizatori koji u Zadar stižu s pomno probranom ekipom chefova, koktel majstora i DJ-a.

Na Burger festivalu Zadar posjetitelje očekuje deset kućica, a predstaviti će se sedam gastronomskih čarobnjaka sa svojim delicijama kreiranim posebno za Festival.

Pored Instituta za burgere by Mate Janković i Chefs burgera by Ivan Pažanin za koje smo sigurni da će oduševiti posjetitelje i inspirirati lokalnu street food scenu, u Zadar dolaze i Full Circle by Marko Palfi koji će se predstaviti s četiri burgera: svojim dobro poznatim klasikom – Smokey D, Dekadentom, Mediteraneom i vege Beyond burgerom. Festivalsku publiku i sve gurmane očekuju i genijalni 4 Burgers. Riječ je o smash burgerima čija je posebnost u izradi: od mesa se oblikuju kuglice od mljevene govedine, a zatim se, čim stignu na roštilj, stisnu ili razbiju prešom za burgere u tanku pljeskavicu. To stvara dodatnu zapečenost i okus uz zadržavanje sočnosti pljeskavice. Zadrani i gosti grada moći će uživati u četiri vrste ovih burgera: Original, Bacon, Smoke Jalapeno i Chicken.

Sve ljubitelje nešto drugačijih okusa i sastojaka baziranih na biljnim proizvodima, razveselit će vijest da će na Burger festivalu u Zadru biti i Begs Plant Based sa svojim burgerima izrađenim isključivo od biljnih namirnica. Nakon što je posjetitelje Fuliranja oduševio svojim specijalitetima poput sarmica, Beg’s Cheese burgerom, Beg’s Santa Ballsima, chillijem i Mac&Cheesom, na Zadar burger festivalu će se predstaviti sa četiri burgera, a pozvani su ih kušati svi, bilo da ste vegan, vegetarijanac, fleksitarijanac ili zagriženi ljubitelj mesa.

Boje grada domaćina na Festivalu će predstavljati nenadmašiv street food start up iz Zadra, genijalci iz Picnic Mingle & Fun. Oni su najbolji debitanti i dobitnici dvije nagrade na Zagreb Burger Festivalu 2022, a svojim veselim duhom osvojili su srca mnogih street foodiesa diljem Hrvatske. Picnic Mingle & Fun vozi se u svojoj “srebrnoj zvijeri na kotačima” i svojim sjajnim raspoloženjem, isto tako sjajnim burgerima i ukusnim koktelima privlače pažnju gdje god se pojave. U Zadru će nastupiti sa četiri izvanredna burgera, a to su redom: Blackie Burger, Burger od kozica, Juicy burger i Snow Burger, uz koje će se moći kušati i Sweet Potato krumpirići.

Domaću scenu također predstavlja ekipa iz Burgers & More sa svojim vrhunskim burgerima koji su već dobro poznati svim Zadranima, ali i svim gostima koji dolaze u Zadar. Burgers & More će se na Burger festivalu Zadar predstaviti s pet delicija: Deluxe Bacon Burger, Truffle Burger, Rock’n’roll Burger, Italian Burger i New York Style Burger.

Uz odlične burgere sjajno idu ledeno Staropramen pivo i vrhunski autorski kokteli u kojima će posjetitelji moći uživati na Centralnom baru, Gingle Bells i Picnic Craft Cocktails kućicama.

Uvijek pomno osmišljen glazbeni program i sjajna atmosfera ukorijenjeni su u DNA svih festivala koje organizira ova kreativna ekipa. Vrhunski DJ-i, glazbenici, natjecanja i performansi čine kreativno – atraktivnu kulisu Burger festivala. Uz podršku Turističke zajednice grada Zadra, sigurni smo da će Burger festival Zadar urbanim glazbenim programom, modernim i suvremenim uređenjem, te nadasve pozitivnom energijom dati gradu Zadru još jedan kvalitetan proizvod kojeg će domaći i strani turisti kao i lokalno stanovništvo odobriti punog trbuha i ponijeti puno lijepih uspomena s željom za ponovnim susretom. Vidimo se na zadarskoj Rivi od 02.- 11. lipnja, jer – everybody loves burgers!

Sve novosti možete svakodnevno doznati na društvenim mrežama Burger festivala (Facebook, Instagram)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...