Najveći lanac marina na Mediteranu sponzor je Hrvatskog saveza daljinskog plivanja

Najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, ACI d.d., realizirao je još jednu u nizu značajnih suradnji sa sportskom zajednicom, čime je nastavljena duga tradicija aktivne podrške mladeži kao budućnosti hrvatskog sporta i društva općenito.

ACI će tako od sada podržavati i Hrvatski savez daljinskog plivanja, koji u relativno kratkom periodu svog postojanja, uz značajna postignuća vezana za popularizaciju plivanja na otvorenim vodama i uspostavljanje sustava natjecateljskih i rekreativnih plivačkih maratona duž čitave Jadranske obale, postiže i značajne sportske rezultate.

Na tragu zajedničke misije, ACI će sponzorirati provedbu ˝Cro Cup˝ natjecanja, utrke u sklopu hrvatskog kupa daljinskog plivanja koja će se održavati u periodu od 15. lipnja do 15. rujna 2023. godine pod nazivom ACI CRO CUP RACE.

Već punih 40 godina ACI kroz razne suradnje promiče hrvatski sport, kako onaj na vrhunskoj razini s ciljem promidžbe Lijepe naše, tako i onaj rekreativnog karaktera s ciljem poticanja cjelokupne zajednice na zdrav i aktivan život. Posebno smo ponosni i zahvalni na prilici da, uz Hrvatski vaterpolski savez i istaknute pojedince domaćeg sporta kao što su Ivica Kostelić, Palma Čargo i Tonči Stipanović te brojne lokalne sportske klubove i udruge diljem naše zemlje, sada podržimo i Hrvatski savez daljinskog plivanja, koji zagovara još jedan sport temeljen na izdržljivosti, snazi i izvrsnosti, što su ujedno i naše vlastite vrijednosti. Kao regionalni lider u nautičkom sektoru, smatramo da je važno podržati sportove koji su vezani uz more i vodu, a posebice ako je riječ o manje poznatim i zastupljenim disciplinama koje itekako zaslužuju veću pozornost zbog psihofizičkih dobrobiti koje nude, posebice za mlađe naraštaje, poručio je član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović.

ACI d.d. je kao najveći lanac marina na Mediteranu oduvijek posvećen nacionalnoj promidžbi Republike Hrvatske kroz sport i turizam, podržavajući različite sportske aktivnosti i događaje.

Tako je jedna od ključnih aktivnosti ACI-ja podrška sportskim savezima i natjecanjima, među kojima je sada i Cro Cup Race natjecanje u daljinskom plivanju koje predstavlja središnji događaj u ovom sportu u Hrvatskoj, a privlači mnoge plivače i ljubitelje sporta iz cijelog svijeta.

Organizator ovog velikog i važnog natjecanja, Hrvatski savez daljinskog plivanja, pod svojim okriljem okuplja mlade nade daljinskog plivanja kao što su Grgo Mujan i Klara Bošnjak, koji se spremaju za svjetsko prvenstvo u Japanu u srpnju ove godine, Patricka Eremiju koji je već ostvario značajne međunarodne uspjehe te Anu Bobanović i Mihaela Kolareka koji će predstavljati Hrvatsku na europskom juniorskom prvenstvu krajem rujna u Grčkoj.

Kao predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, u ime cijele naše zajednice zahvaljujem ACI-ju koji je prepoznao i podržao naše vrijednosti. Sretni smo što smo upravo u ovoj godini, kada ACI kao jedna od najznačajnijih nacionalnih kompanija obilježava 40 godina postojanja, uspjeli ostvariti ovakvu vrijednu suradnju. To je za nas velika čast i priznanje za naš rad. Zato smo odlučili nazvati utrku ACI CRO CUP RACE, kako bismo na taj način još jednom istaknuli važnost ove suradnje. Ova suradnja potvrđuje važnost i veliki potencijal daljinskog plivanja u Hrvatskoj te nam daje dodatnu motivaciju za daljnji razvoj ovog sporta, ističe Dražen Adžić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...