Novi uspjeh Glazbenog studija Libreto: Hana Grubić osvojila Grand Prix na Dugaresafestu 2023.

Glazbeni studio Libreto iz Zadra ove je godine odlučio učestvovati na Dugaresafestu 2023., umjetničkom festivalu u organizaciji Udruge za mlade AGORA, čiji je predsjednik direkcije Roman Grobenski, a glazbeni direktor Goran Topolovac.

Prvi su selekcijski krug prošli pjevači solisti Eva Faričić, Katarina Mikulec, Arijan Djemajlji i Hana Grubić. Na taj su način ušli u 12 najboljih mladih pjevača prijavljenih iz čitave Hrvatske te su dobili priliku predstaviti se sa svojim izabranim repertoarom na pozornici u Dugoj Resi.

Konkurencija je bila zbilja jaka, no Zadrani su uspjeli pokazati koliko su vrijedno i predano radili na svojim točkama sa svojim vokalnim mentorima, Ivanom Begović i Dinkom Habušem, te zajedno s tri plesačice iz SPK Bellus, Teom Hergešić, Emom Nižić i Laurom Huljev (trenerica, predsjednica i voditeljica kluba jest Ines Dragović Pedić).

Ništa nisu prepustili slučaju, od izbora pjesama, matrica, stylinga i scenskoga pokreta, pa su uz njihove pjesme plesačice pokazale različite izričaje – od suvremenog i liričnog plesnog izraza, pa sve do rumbe, te pojedinih elemenata street stylea i rock’n’rolla, uz pripadajuće kostime.

Sve je to doprinijelo konačnom rezultatu od 4 zasebna, potpuno drugačija projekta i zasebne priče te izvrsnog predstavljanja Katarine, Eve, Hane i Arijana.

– GRAND PRIX i 1.mjesto stručnoga žirija zasluženo je odnijela izuzetno talentirana, energična i karizmatična Hana Grubić s pjesmom WELCOME TO THE JUNGLE benda GUNS’N’ROSES, s kojom je doslovno “zapalila” dugorešku binu, drugo je mjesto pripalo odličnoj natjecateljici iz Zagreba, dok je 3. mjesto stručnoga žirija ponovno pripalo pjevačici iz GS LIBRETO, Katarini Mikulec, koja je vrlo emotivno i dojmljivo izvela modernu šansonu pod nazivom Voila pjevačice Barbare Pravi. Svakako treba spomenuti i jako lijepe nastupe Eve Faričić s pjesmom FIGHT SONG koju u originalu izvodi Rachel Platten (Eva je samo oko mjesec dana ranije utjelovila glavnu ulogu Marie u mjuziklu West Side Story na daskama HNK – a Zadar), te Arijana Djemajljija i njegovu rock obradu pjesme SRNA I VUK koju inače izvodi Giuliano, javljaju iz Glazbenog studia Libreto.

Gošća večeri bila je poznata pop pjevačica mlađe generacije, Zsa Zsa, koja je za predstavnike Libreta imala samo riječi hvale, te im je stigla udijeliti i pokoji koristan savjet i preporuku što se tiče njihovog daljnjeg glazbenog puta i razvoja.

Mentori pjevača iz LIBRETA su oduševljeni visokom razinom kvalitete, profesionalnosti i sjajne organizacije ovoga Festivala te kažu da im je veoma drago što su poslušali odlična prethodna iskustva svojih kolega iz drugih gradova pa su se i sami prijavili za isti, a što sada od srca savjetuju i svima ostalima, za narednu godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...