Paleka: “Zbog blokade Grada neplanirano smo morali osigurati cjelokupni iznos za Ryanair”

Od ove godine Jadrolinija će osim dugogodišnje komercijalne međunarodne linije Splita s Anconom, glavni grad Dalmacije povezati  i s talijanskom lukom Bari. Split je cijelu godinu povezan s Anconom brodovima Jadrolinije, a od travnja do listopada ova dva središta povezuje i talijanski brodar SNAV.

Od najranijih dodira, trgovačkih, kulturnih, danas turističkih, najvažniju ulogu u povezivanju dviju obala ima brodski prijevoz.

Kako je naša Turistička zajednica u ožujku započela komunikaciju upravo s tvrtkom SNAV, direktora Turističke zajednice Grada Zadra upitali smo ima li povratne informacije na temu uspostave brzih linija sa Zadrom iz Ancone i Pescare?

Komunikacija s tvrtkom SNAV je nastavljena u smjeru možebitne realizacije. Naravno, radi se o procesu koji zahtjeva određeno vrijeme potrebno za izradu funkcionalne SWOT analize i aktualizacije na svim instancama uključenima u jedan takav projekt. U međuvremenu smo na inicijativu brodarske tvrtke Jadrolinija također održali sastanak na temu otvaranja brzih katamaranskih i trajektnih linija iz Zadra prema Italiji. U svakom slučaju, u okvirima koliko možemo i u skladu s mehanizmima koji su nam na raspolaganju, naš se ured trudi otvoriti uvjete i pravce potrebne za daljnji razvitak destinacije. Ponavljamo, smatramo da je ova prometna linija zaista potrebna kako Zadranima tako i turistima ne samo iz Italije, jer se ulaskom Hrvatske u prostor Schengena otvara mogućnost neometanog prometovanja za turiste iz cijele Europe, odgovara nam Mario Paleka.

Dok o boljoj morskoj povezanosti još uvijek pregovaramo, važno je bilo sačuvati onu zračnu koja već ima direktan utjecaj na dobre turističke brojke na našem području.

Budući da proračun Grada još nije donesen, financiranje marketinških usluga Ryanaira, doznajemo od direktora Turističke zajednice, preuzeli su u cijelosti.

U svrhu neometanog nastavka za Zadar i širu regiju Sjeverne Dalmacije još uvijek iznimno važne suradnje s Ryanairom, ali i s ostalim niskotarifnim avio kompanijama, naš je ured ove godine neplanirano osigurao cjelokupni iznos potreban za promociju destinacije na kanalima Ryanaira. Nadamo se da će se situacija s gradskim proračunom ipak stabilizirati, odnosno da će Grad, koji nam je višegodišnji ravnopravni partner u ovom projektu, ipak participirati sa svojim uobičajenim dijelom sredstava, zaključuje Paleka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...