Primijetili ste kako u nekim trgovačkim lancima blagajnice i blagajnici uvijek stoje? Evo zašto to moraju

Ovog trena se putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje traži više od 3000 prodavača, uglavnom blagajnica i blagajnika u trgovačkim lancima diljem Hrvatske.

Riječ je mahom o sezonskom zapošljavanju na određeno. Kako kažu, “zbog povećanog opsega posla”. Plaća je u velikoj većini minimalac, odnosno 560 eura neto mjesečno. Na tim poslovima radi i mnogo studenata, piše danica.hr.

Upravo se jedan student ovih dana u supermarketu Plodina u gradu u primorju požalio da mu na blagajni ne dopuštaju da sjedi. Prilično je visok i to mu predstavlja velik problem.

“Jeste li znali da Plodine svojim zaposlenicima ne dopuštaju sjedenje na kasi? Danas student dva metra visok, sav se pogrbio jer mu je pult u razini polovice bedara i ne smije osam sati sjesti, nasloniti se! A žale se da nema tko raditi”, prenio je kupac njegovu jadikovku na društvenim mrežama.

No, javili su se i kupci koji kažu kako u njihovim Plodinama blagajnice ipak sjede, pa je moguće da to ovisi o lokaciji, odnosno odluci šefa pojedinog dućana.

Kakvo je stanje sa sjedenjem na blagajnama u drugim trgovačkim lancima? Osobna iskustva kupaca koje su kontaktirali svjedoče kako je posve sigurno da u Sparu, Lidlu i KTC-u blagajnici i blagajnice u pravilu sjede. U Plodinama i Konzumu u posljednje vrijeme uglavnom stoje.

U Kauflandu spoznaje su podijeljene: dok dio kupaca koje su pitali kažu da blagajnici radno vrijeme uglavnom provode u sjedećem položaju, dio je uvjeren kako su zadnjih tjedana primijetili da to rade stojećki.

U čemu je zapravo štos? Prema nekim tumačenjima, voditelji nekih dućana tjeraju blagajnike da stoje jer su tako efikasniji i brži u skeniraju proizvoda, ali i zbog komunikacije s potrošačima jer je nezgodno da ih kupci gledaju iz “ptičje perspektive”, piše danica.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...