Rezultati zajedničke akcije policije i Udruge tjelesnih invalida: sankcionirano ukupno 12 vozača zbog nepropisnog parkiranja

U ponedjeljak, 22. svibnja 2023. godine policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zajedno s predstavnicima Udruge tjelesnih invalida zadarske županije na parkirališnim prostoru u centru grada Zadra provodili prometnu akciju s ciljem povećanja sigurnost osoba s invaliditetom u prometu tijekom koje su sankcionirali vozače koji čine navedene prekršaje.

– Za vrijeme trajanja akcije, sankcionirano je ukupno 12 vozača koji su nepropisno parkirali na mjestu za invalide. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna za prekršaj nepropisnog parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom iznosi 90 eura, izvijestili su iz PU zadarske o rezultatima akcije.

Postaja prometne policije Zadar će i nadalje provoditi  preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...