Sindikati u ponedjeljak pozivaju na mirni prosvjed medicinskih sestara i tehničara ispred Opće bolnice Zadar

U ponedjeljak, 8. svibnja u 11 sati ispred Opće bolnice Zadar održat će se mirni prosvjed medicinskih sestara i tehničara.

Najavile su to u eteru radija Antena Zadar dvije sindikalne povjerenice u našoj županiji – Dajana Subić, povjerenica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, i Katja Nikpalj, povjerenica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Kako su nam rekle, riječ je o mirnom prosvjedu koji će trajati maksimalno 15 minuta, a osim medicinskog osoblja, očekuju i podršku građana u njihovim nastojanjima da ostvare svoja prava.

– Razlozi su sasvim jednostavni – naša potplaćenost i  loši uvjeti rada. O tome mi već jako dugo pričamo s našim ministrom koji nas nekad hoće primiti, nekad neće, on bi pričao stalno, ali ne bi ništa realizirao, a mi na terenu, i medicinske sestre i ostali zdravstveni radnici u sustavu zdravstva, se osjećamo sve gore i igore. Uvjeti rada su nam – nula, plaća je nikakva u odnosu na recesiju koja se dogodila u zadnje dvije godine. Ono što je nama ministar trenutno ponudo je tri posto na osnovicu plaća. Izračunala sam da bih možda dobila sedam ili osam eura neto, kad  mi se oduzmu porezi i prirezi. Ono što mi tražimo kao sidnikati je da  na to ponuđeno dodaju još deset posto s čime i dalje nismo zadovoljni i to je tako neko prepucavanje koje traje jako dugo. S obzirom da je određena grupacija u zdravstvu, a to su liječnici, dobili što su tražili i to samo jednim mirnim prosvjedom, mi se nadamo da će nas isto poslije ovakvih prosvjeda, ovaj put ne ministar, nego predsjednik Vlade Plenković, primiti na jedan konkretan i ozbiljan razgovor, rekla nam je ovom prigodom Subić.

Cijeli razgovor poslušajte sutra u emisiji Aktualac petkom u 15.15 sati na 97,2.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...