“Susret generacija”; Privlačani za bolesnog Karla Magaša prikupili više od 5 tisuća eura!

U nedjelju, 30. svibnja u Privlaci na Loznici održala se druga po redu manifestacija „Susret genaracija“. Privlačani svih generacija i iz svih zaseoka kao i mnogobrojni gosti ujedinili su se na ovom zabavnom i društvenom događaju.

Bogati sportski i zabavni program za sve generacije u organizaciji udruge „Šijavoga“ imala je prvenstveno humanitarni karakter.

Sva prikupljena novčana sredstva išla su za liječenje Karla Magaša koji je s majkom Luisianom prisustvovao ovom događanju. 15-godišnji Karlo iz Vinjerca boluje od osteosarkoma (tumora kostiju), a s Privlakom je posebno povezan jer ga ovdje vežu i korijeni.

Od prodaje majica s logom udruge i Privlake i prodaje raznovrsne hrane (roštilja, divljači, graha, hot doga, palaćinki,…) i pića, prikupljale su se donacije prisutnih. Nakon podmirenja osnovnih troškova, udruga Šijavoga sama donira 2.300 €, sponzori 2.170 € a u kutiji za donacije našlo se 565 €, što znači da je prikupljeno sveukupno 5.035 € za našeg Karla!

U natjecanju potezanja konopa, izbijanju boće/bula, kamena s ramena i nogometnog pikada sudjelovalo je 13 muških i 6 ženskih ekipa! Svaka ekipa sastojala se od 4 člana a najuspješniji u natjecanju osvojili su bogate nagrade. Muške ekipe bile su: „Tonći“, „Jakote“, „Punta“, „Planura“, „Šedovci“, „Galijoti“, „Bljušci“, „Konji“, „Grancigule“, „Marlboro“, „Bove“, „Konkulana škina“ i „Ribari težaci“

Ženske ekipe bile su: „DIVEnice“, „Lako pero“, „Teško pero“, „Buvićke“, „Fantastic four“ i „Jetiklje“.

Prve nagrade među muškom ekipom u potezanju konopa i u bacanju kamena s ramena, odnijela je ekipa „Planura“  koja je osvojila i janje i pršut. Najuspješniji u izbijanju boće/bula bila je ekipa „Punta“ koja je osvojila privlački šokol, a najbolji u nogometnom pikadu bila je ekipa „Konji“ koja je osvojila paški sir.

Među ženskim natjecateljicama u potezanju konopa najbolja ekipa bila je „Teško pero“, koje su za glavnu nagradu osvojile večeru u konobi Planura, zatim ekipa „Buvićke“ koje su u bacanju kamena s ramena osvojile pršut. Ženska ekipa „Fantastic four“  bila je najbolja u izbijanju boće te je osvojila privlački šokol a ekipa „DIVEnice“ osvojila je paški sir u igri nogometnog pikada.

Za svu djecu održana je dječja olimpijada uz budno oko trenera Jurice Zankija i Danijela Šanga. Napuhanci za sve uzraste i jahanje konja u suradnji sa konjičkim klubom Sv. Krševan obradovali su i one najmlađe.

Sve prisutne za vrijeme cijele manifestacije zabavljao je Duje Stanišić sa svojim bendom koji je česti i dragi gost u Privlaci. Voditelji programa bili su Robi Zorić i Julija Stefanović. Cijeli program „Susreta generacija“ trajao je od 13:00 do 20:00 sati kad su proglašeni pobjednici a u 21:00 sat sve je zaokruženo velikim vatrometom.

Udruga „Šijavoga“ promicanjem tradicijskih vrijednosti našega kraja i civilnog društva i u ovom događaju je pokazala ono najvažnije – empatiju i pomaganje kroz humanitarni rad koji se najčešće krije skoro iza svih manifestacija koje su u njihovoj organizaciji.

Općina Privlaka, Turistička zajednica te razni sponzori, također potiču djelovanje ove udruge kroz osiguravanje novčanih i drugih sredstava kako bi se mnogi događaji mogli kvalitetno organizirali i održali.

Djelić atmosfere pogledajte u galeriji:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...