The Telegraph i The Times objavili članke o Zadarskoj županiji

U prestižnim britanskim medijima The Telegraph i The Times objavljeni članci nastali uslijed studijskih putovanja novinara, a u kojima su istaknute brojne destinacije Zadarske županije.

Tijekom svibnja renomirani su britanski časopisi objavili tri članka u kojima su istaknute destinacije Zadarske županije, a koji su nastali kao rezultat studijskih putovanja novinara u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije.

Tako je u britanskom mediju  The Telegraph, proteklog tjedna objavljen poseban tiskani i online članak s prijedlozima za najbolji odmor u Hrvatskoj, a u kojem se ističu Zadar i Pag, zatim Dugi otok i Telašćica, te Kornati, kao i Velebit i NP Paklenica. Autorica članka, novinarka Jane Foster je nekoliko puta boravila na studijskom putovanju u Zadarskoj županiji, a posljednji put je u svibnju 2022. godine obišla Pag.

Ranije je u svibnju u prestižnom izdanju The Times objavljen popis modernih, a posebnih hotela Hrvatske koji navodi novinarka Mary Novakovich. U navedenom se članku ističu Dunatovi dvori u Preku na otoku Ugljanu te Villa Nai 3.3 na Dugom otoku kao mjesta koja svakako vrijedi posjetiti. Višestruko nagrađivana britanska novinarka Mary Novakovich u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije u Zadarskoj je županiji na studijskom putovanju boravila u 2021. godini, a tom je prigodom detaljno obišla cijeli Dugi otok i posjetila Park prirode Telašćica. Podsjetimo kako je Mary Novakovich početkom svibnja u britanskom mediju i, koji djeluje pod prestižnim The Independentom, u objavljenom članku među najboljim festivalima Hrvatske istaknula Saljske užance na Dugom otoku i Bluefish Festival u Kalima na otoku Ugljanu.

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila:

– Organizacija studijskih putovanja stranih medija aktivnost je Turističke zajednice Zadarske županije koja se provodi od osnutka sustava i u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i gospodarskim subjektima. Kao posljedica tih putovanja, nastali su i ovi značajni članci u prestižnim britanskim medijima. U 2023. godini intenzivno se nastavljaju iste aktivnosti pa je TZ Zadarske županije od početka godine sudjelovala u prihvatu 25 različitih novinara iz Češke, Slovačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske, Austrije i Rumunjske. Istaknimo kako su između ostalih, Zadarsku županiju posjetili novinari talijanske državne televizije RAI 3, te velika talijanska televizijska zvijezda Licia Colò koja je s ekipom snimala za TV EDEN odnosno popularnu emisiju „Un pianeta da salvare“.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...