Tri trenda koji bi u budućnosti mogli zavladati online igrama

Igranje igara na Internetu vrlo je popularno već više od čitavog desetljeća u Hrvatskoj. Takve igre stalno se razvijaju, a evo što bi svojim korisnicima mogle donijeti u budućnosti.

Industrija online igara iz godine u godinu sve je moćnija. To i nije iznenađenje, kad znamo da se zabava u velikoj mjeri preselila na Internet i ljudi ne prestaju vrijeme provoditi ispred ekrana svog mobilnog telefona.

Postoji mnogo različitih vrsta online igara. Među njih spadaju video igre, u kojima možete uživati na svom računalu ili na igraćoj konzoli, dok su u posljednje vrijeme dostupne i na pametnim uređajima, poput tableta i mobilnog telefona.

Na Internetu su sve važnije i igre na sreću, a ne zaboravimo niti igre znanja, kao ni različite jednostavne razbibrige, kreirane kako bi ispunile slobodno vrijeme svojim korisnicima.

Online igre danas ostvaruju promet veći od stotinu milijardi dolara godišnje i igraju se u svakom kutku naše planete. To je budžet koji daje priliku za stalna tehnološka unapređenja, a ovo su trendovi koji bi mogli zavladati u godinama koji dolaze.

Igra putem mobilnog telefona

Mobilni gaming u velikom je uzletu. Baš zbog toga čak i kompleksne video igre pokušavaju kreirati svoje verzije optimizirane za korisnike pametnih telefona.

Igra putem mobitela vrlo je praktična za uključene igrače. To znači da možete igrati bilo kad i bilo gdje. S obzirom na to da veći dio dana ionako gledamo u ekran mobitela, sasvim je prirodno da se na njemu nalaze i naše omiljene igre, što njihovi proizvođači jako dobro znaju.

Zato u godinama koje dolaze možemo očekivati još više mobilnih aplikacija iza koji se skrivaju zabavne online igre. Proizvođači putem njih mogu bez problema naplatiti svoju uslugu, a korisniku daju priliku da dođe do svog korisničkog računa u najkraćem mogućem roku.

Kad znamo da danas putem aplikacija možete upravljati kućanskim uređajima pa i rasvjetom, za što je jako dobar primjer Phillips Hue, onda nas ne treba začuditi ako se gaming u velikoj mjeri preseli na mobitel. Naravno, uz obaveznu mogućnost povezivanja pametnog telefona s televizorom, kako biste se mogli prebaciti na veći ekran svaki put kad za to imate priliku.

Što vjernije dočaravanje realnosti

Kad usporedimo pikselizirane igre iz devedesetih s onima aktualnima, jasno je koliko je grafika napredovala u posljednjih dvadesetak godina. U pojedinim igrama više niste sigurni radili li se o animaciji ili o stvarnoj osobi, a to je nešto što će biti još izraženije u bližoj budućnosti.

Proizvođači igara također će pokušati što više vas uvući u fabulu svoje igre. Cilj je da se osjećate kao da ste stvaran dio igre. Virtualna realnost jedna je od opcija koje ćete uskoro imati na raspolaganju u brojnim igrama, kako biste u potpunosti uronili u vašu virtualnu pustolovinu. Radi se o VR naočalama koje idu na vaše lice i prebacuju vas u imaginarni svijet, u kojem se čini kao da ste zaista fizički prisutni.

Možemo očekivati u igrama i miješanje stvarnosti s imaginacijom, što će činiti cijelo iskustvo još zabavnijim. Stvarni voditelji igara koji vam se javljaju u realnom vremenu spadaju među opcije kako realizirati tu ideju i na tom konceptu će zasigurno mnoge online igre u budućnosti pokušati graditi svoju popularnost.

Prilika igračima za zaradu

Za kraj, moramo reći da će na Internetu sve više igrača moći igranjem igara doći do konkretne zarade. Dakle, neće se više raditi isključivo o zabavi.

Ne govorimo samo o igrama na sreću, u kojima se danas dijele jackpot nagrade u milijunskim iznosima. Novac će se u budućnosti dijeliti i na mnogim video igrama i to ne samo na profesionalnom nivou, već i na amaterskim razinama.

Takav scenarij je izgledan, jer industrija online igara mnogo zarađuje i može se priuštiti dijeliti darove svojim korisnicima pa čak i konkretan novac. Time će samo potaknuti još više interesa za ono što nudi pa se uključivanje vrijednih nagrada u gaming čini kao logičan potez koji bi lako mogao obilježiti budućnost igara na Internetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...