U četvrtak na Višnjiku Dan otvorenih vrata PU zadarske

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024. godini i natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“.

Kako bi se našim građanima približio policijski poziv, Policijska uprava zadarska u okviru kampanje “Postani policajac/policajka” organizira Dan otvorenih vrata u Zadru  u četvrtak, 11. svibnja 2023. godine u vremenu od 11 do 13 sati u Športskom centru Višnjik  – Dvorana 3.

Prisutni će imati mogućnost vidjeti pokaznu vježbu demo tima pripadnika Interventne jedinice policije, pokaznu vježbu pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Također će biti postavljeni edukativni postavi, kako bi se prisutni mogli upoznati sa svim rodovima policije te opremom i tehnikom koju koriste ( temeljena, prometna, pomorska, granična policija, protueksplozijska zaštita..), dok će policijski službenici kriminalističke policije prezentirati okupljenima metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.

Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon, te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu, a susresti će se i s policijskim psima.

– Napominjemo, kako su polaznicima  tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje. Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova, a posebno osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju i učenike koji završavaju druge razrede četverogodišnjih zanimanja mlađe od 19 godina, pozvali su iz zadarske policije.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...