U dvije prometne nesreće teško ozlijeđena dva motociklista

Jedna je osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 28. svibnja oko 15.40 sati na državnoj cesti DC-106 na Pagu, javlja zadarska policija.

– Sumnja se da je do nesreće došlo dok 56-godišnji državljanin Njemačke upravljajući motociklom njemačkih registracijskih oznaka iz smjera Novalje u smjeru Paga nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima kolnika, te je izgubio nadzor nad motociklom uslijed čega prelazi na suprotnu kolničku traku gdje udara u prednji dio automobila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnjak. Vozač motocikla je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen, priopćili su.

Nadalje, u prometnoj nesreći koja se dogodila 26. svibnja u 18.10 sati na državnoj cesti DC-08 u mjestu Tribanj Kruščica teže je ozlijeđena jedna osoba.

– Sumnja se da je do nesreće došlo na način da je 25-godišnji državljanin Austrije upravljao motociklom austrijskih registracijskih u smjeru Karlobaga te brzinu kretanja nije prilagodio stanju i uvjetima kolnika, dolaskom do zavoja izgubio je nadzor nad motociklom uslijed čega slijeće van kolnika gdje udara u stijenu, saznajemo iz policije.

Vozač motocikla je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Policija će o oba događaja obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...