U novouređenoj Foši građanima rasvjeta i klupe, pticama – pojilice

Uređenje obalnog zida u Foši, kako smo već pisali, je završeno. Taj je dio grada, napokon, osvanuo u novom ruhu jer je i komunalno uređen.

– Prvotno je to trebala biti samo mala sanacija, nažalost, nakon što su napravljeni istražni radovi, utvrdilo se da je potrebno u cijelosti sanirati obalni zid i sukladno konzervatorskim uvjetima, obzirom da se to nalazi pod konzervatorskom zaštitom, sav onaj dio kamene obloge koji se mogao sačuvati se morao sačuvati, a ostatak se morao nadomjestiti novom kamenom oblogom, pojasnio je gradski pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap.

Projekt sanacije sufinanciran je sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s iznosom od 80 tisuća eura, dok je ukupan trošak bio 350 tisuća eura.

– Ovih dana će se ocrtati mjesto gdje treba pristajati u budućnosti kola hitne pomoći za dovoz morskim putem svih onih koji trebaju zdravstvenu zaštitu, najavio je.

Na novouređenom obalnom zidu Upravni odjel za komunalne djelatnosti postavio je i javnu rasvjetu i klupice. Također, primijetili smo i još nešto, a to je da su postavljene i pojilice s vodom za ptice. To je, pak, slobodno dodan detalj, nevezan uz službeno uređenje Foše.

Obzirom da je dosta vremena prošlo od zadnje intervencije na ovom dijelu Foše, Grad planira zajedno s Ministarstvom nove radove u ovoj prekrasnoj lučici koja ima svoju povijesnu vrijednost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...