U prva četiri mjeseca u Zadru oboren rekord noćenja iz 2019. godine

Trend rasta broja turista, noćenja i dolazaka na području grada Zadra i dalje vrtoglavo raste u odnosu na prošlu godinu. Nakon povećanja u prva tri mjeseca, u travnju je u Zadru boravilo 44.672 turista, što je povećanje od 42 posto u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo 31.466. Oni su ostvarili 41.691 dolazak (povećanje od 40% u odnosu na prošlu godinu) uz 112.745 noćenja, što je porast od 22 posto.

U razdoblju od siječnja do travnja, prema podacima sustava eVisitor, grad Zadar s pripadajućim mjestima bilježi ukupno 79.592 dolaska i 203.096 ostvarenih noćenja, što je porast od 48% u dolascima i 24% u noćenjima. U usporedbi s do sada rekordnom i još uvijek referentnom 2019. godinom bilježi se porast od 12% u noćenjima, što potvrđuje tezu da se evidentno radi o rekordnoj turističkoj godini.

– Raduju nas brojke koje dobivamo kroz sustav, iako one nisu ključne poput onih o turističkoj potrošnji, porastu kvalitetnih kapaciteta i zadovoljstva gostiju. Pokazalo se za sada kako je ciljana promocija na nama bliskim tržištima bila dobar potez, kao i organizacija predsezonskih manifestacija. Najave hotelskih kuća i iznajmljivača u obiteljskom smještaju su također odlične za nastavak predsezone i samu sezonu, a mi ćemo našim aktivnostima učiniti sve da gosti budu zadovoljni onim što će doživjeti kod nas, kaže direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Najviše gostiju u prva četiri mjeseca bilo je iz Hrvatske, a potom slijede gosti iz Njemačke, Austrije, Poljske, Slovenije i Francuske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...