Učenik dobio ukor pa roditelj zaprijetio nastavnici: “Dogodit će vam se Beograd!”

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi došlo je do incidenta. Kako piše RTL, roditelj jednog učenika prijetio je nastavnici da će se ponoviti beogradski scenarij jer je učenik dobio ukor.

Beogradski scenarij aludira na prošlotjedni masakr u Beogradu, kada je 13-godišnjak ubio devet osoba u školi.

Zbog ozbiljnih prijetnji beogradskim scenarijem, ali i pronalaskom zabranjenih stvari kod jednog učenika, jučer je intervenirala policija. Mladiću je pretražen dom, a incident je prijavljen Ministarstvu.

Ministarstvo je upoznato s incidentom

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizirano. Ravnateljica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima”, poručili su iz Ministarstva, piše RTL.

Iz sindikata Preporod kazali su kako se po pitanju sigurnosti u školama treba još puno toga napraviti, a najveći je problem što ravnatelji često ne žele da se o tome govori. Beogradski slučaj podsjetio je na zabrinjavajuću statistiku koja ukazuje da su mentalni poremećaji djece i mladih skočili za gotovo 300 posto, a pokušaji samoubojstva za 280 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...