Vlado Vanjak o potezu Shortera: “Navijači Zadra su mu se nakon toga smijali, a i ja sam!”

Košarkaši Zadra sinoć su pobijedili Split na prepunim Gripama, nošeni vatrenim navijanjem barem 400 svojih navijača, koji su im bili dodatni vjetar u leđa. Jednostavno, zadarski navijači su još jednom dokazali da su najbolji!

Komentar prve finalne utakmice dao na je bivši igrač i trener Zadra, Vlado Vanjak (74), koji se osvrnuo i na nesportski potez Shannona Shortera koji je posljednji poen na utakmici postigao kada su Zadrani odložili loptu na parket, prije isteka svog zadnjeg napada.

Igra Zadra imala je i “glavu i rep”, točno se znalo tko što radi. Trener Danijel Jusup je sjajno pripremio susret i Splitu će biti jako teško dobit bilo koju sljedeću utakmicu finalne serije. Pritisak je sada na ‘žutima’, ali nikako ih se ne smije podcijeniti jer nisu dali maksimum svoga potencijala. Splićani su malo “živjeli” na onim prethodnim pobjedama protiv Zadra, ali zaboravljaju da su dvije utakmice riješili zadnjim šutom pri samom isteku vremena, govori Vanjak i nastavlja:

Sjajno je bilo vidjeti toliki broj zadarskih navijača na Gripama, koji su napravili odličnu atmosferu. To je način na koji se bodri svoj klub! U nedjelju na trećoj utakmici finala očekujem pet do šest tisuća ljudi u dvorani Krešimir Ćosić, oni će uvjeren sam napraviti veličanstven ambijent. Što se ‘derbi navijača’ tiče, mogu kazati da su zadarski gledatelji razmaženi, jer vole borbu za trofeje. Zadar ima veliku prigodu osvojiti naslov, mišljenja sam da Split teško može dobiti u Zadru, analizira Vlado i čudi se potezu Shannona Shortera:

–  Shorter kada je uzeo loptu i pogodio u vrijeme kada su se igrači prijateljski pozdravljali, to je smiješan potez. Navijači Zadra su mu se smijali! To još nije zabilježeno do sada. Uostalom i ja sam se smijao i upitao se, je li Shorter normalan? Ne mogu uopće shvatiti njegov potez. Utakmica je već riješena, igrači se rukuju, a on uzima loptu i u posljednjoj sekundi zabija koš, to je smiješno, zaključio je Vlado Vanjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...