Vozač autobusa vikao i vrijeđao djecu tijekom jednodnevnog izleta, prijeti mu zatvor

Dubrovačka policija kaznila je vozača autobusa koji je u povratku s jednodnevnog izleta u nekoliko navrata vrijeđao i vikao na djecu. Kako javlja policija, s takvim ponašanjem je nastavio i poslije zamolbe nastavnika da prestane i pred okupljenim roditeljima nakon iskrcavanja djece.

Incident se dogodio u večernjim satima u četvrtak, kada su se djeca vraćala s jednodnevnog izleta iz Splita. Tada je 65-godišnji vozač putničke agencije koja je organizirala izlet u nekoliko navrata, kako javljaju iz policije, “na naročito drzak i bezobrazan način vikao i vrijeđao djecu, što je kod njih izazvalo strah i uznemirenost.”

Unatoč zamolbama nastavnika koji su bili u pratnji djece da se smiri, vozač je nastavio s vikanjem, što ih je dodatno uznemirilo, a s navedenim ponašanjem je nastavio i pred okupljenim roditeljima nakon dolaska na autobusni kolodvor.

Nad vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje i protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Zakonom predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj je od 700 do 4000 eura ili kazna zatvora od 30 dana, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...