Zrmanja nastavila rasti, oboren rekord, Otuča se povukla u korito. Obrovac je pod vodom, evakuacije u Gračacu

Kiša koja ja neprestano padala uzrokovala je jučer prelijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca te izlijevanje rijeke Otuče iz korita u općini Gračac, gdje su upućeni vatrogasci, pripadnici HGSS-a i Državne intervencijske postrojbe CZ-a s čamcima za evakuaciju.

Jučer je u Kulturno-informativnom centru – KIC Gračac, na adresi Nikole Tesle 37, oformljen prihvatni centar za zbrinjavanje evakuiranog stanovništva.

Civilna zaštita: Otuča se vratila u korito, u Gračacu se stanje smiruje

“Stanje na području Gračaca jutros se pomalo smiruje, rijeka Otuča vratila se u svoje korito. I dalje vatrogasci i pripadnici HGSS-a i Hrvatskog Crvenog križa rade na ispumpavanju vode i pružaju pomoć stanovništvu”, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na Twitteru.

Meteorolozi najavljaju kišu, mogući pljuskovi i grmljavina

Prevladavat će promjenjivo oblačno, uz mjestimičnu kišu, ponegdje će biti pljuskova i grmljavine, u prvom dijelu dana ponajviše u Dalmaciji i na krajnjem istoku, prognozira danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Ponegdje su moguće obilnije oborine, a ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla.

Najviše sunčana vremena bit će sredinom dana na sjevernom Jadranu.

Vjetar većinom slab. Na Jadranu umjereno do jako jugo, na sjevernom dijelu krajem dana zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 Celzijevog stupnja.

Vodostaj Zrmanje stagnira

Prema posljednjim podacima, vodostaj Zrmanje kod Obrovca stagnira te i dalje iznosi 301 centimetar. Samo 24 sata ranije vodostaj je iznosio 97 centimetara.

Vodostaj Otuče kod Gračaca i dalje je u padu. U 6 sati iznosio je 154 centimetra. Maksimum je izmjeren sinoć u 19 sati, 236 centimetara, javio je Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...