Billa Cosbyja još devet žena optužilo za seksualno napastovanje

Još devet žena optužilo je slavnog komičara Billa Cosbyja za seksualne napade u tužbi u kojoj se navodi da je koristio svoju ogromnu moć, slavu i prestiž kako bi ih učinio žrtvama.

U tužbi podnesenoj saveznom sudu u Nevadi navodi se da su žene bile pojedinačno drogirane i napadnute između otprilike 1979. i 1992. u kućama, svlačionicama i hotelima u Las Vegasu, Renu i Lake Tahoeu. Jedna žena tvrdi da ju je Cosby namamio iz New Yorka u Nevadu, gdje ju je u hotelskoj sobi drogirao nečim što je tvrdio da je bezalkoholni gazirani cider, a zatim ju je silovao, prenosi Index. 

Optužilo ga je više od 60 žena

Cosbyja je sada više od 60 žena optužilo za silovanje, seksualni napad i seksualno uznemiravanje. Odbacio je sve optužbe vezane uz seksualne zločine. Bio je prva slavna osoba osuđena u eri #MeToo te je proveo gotovo tri godine u zatvoru u blizini Philadelphije prije nego što je viši sud odbacio osudu i pustio ga 2021. godine.

Ranije ove godine, porota u Los Angelesu dodijelila je 500.000 dolara ženi koja je rekla da ju je Cosby seksualno zlostavljao u Playboyevoj vili kada je imala 16 godina 1975. godine.

Cosbjeva navodna žrtva: Moje putovanje je tek počelo

Tužba u Nevadi uslijedila je samo nekoliko tjedana nakon što je guverner Joe Lombardo potpisao zakon kojim se ukida dvogodišnji rok za odrasle da podnose slučajeve seksualnog zlostavljanja. Jedna od tužiteljica, Lise-Lotte Lublin, rođena u Nevadi, zalagala se za promjenu. Prethodno je tvrdila da joj je Cosby dao pića i silovao je u hotelu u Las Vegasu 1989. godine.

“Godinama sam se borila za one koji su preživjeli seksualni napad i danas je prvi put da ću se moći boriti za sebe”, rekla je Lotte-Lublin. “S novom promjenom zakona, sada imam mogućnost izvesti Billa Cosbyja pred sud. Moje putovanje je tek počelo, ali sam zahvalna na ovoj prilici da pronađem pravdu”, zaključila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...