Evo koliko pušači ‘dobivaju’ više odmora svake godine zahvaljujući pauzama za cigarete

Prema novom istraživanju, pušači dobivaju dodatni tjedan odmora svake godine zahvaljujući pauzama za cigarete.

Više od polovice (52 posto) ispitanih pušača izjavilo je da više puta dnevno napuštaju radni stol radi pauze za cigaretu, prema istraživanju Ureda za nacionalnu statistiku.

Trećina ispitanih izjavila je da vani provede 20 minuta radnog dana pušeći, dok je prosjek između pet i deset minuta.

To znači da prosječni pušač provede otprilike 39 sati na pauzama za cigarete tijekom radne godine, što je dodatnih šest dana provedenih van radnog stola.

Oko 6,6 milijuna ljudi u Velikoj Britaniji puši, što je jednako 15 posto muškaraca i 12 posto žena. Skupina koja je provela najduže vrijeme na pauzama za cigarete bila je generacija Z, a odmah iza njih su Boomersi, koji su rođeni između 1946. i 1964. godine.

Generacija X, rođena između 1965. i 1980., provela je nešto manje vremena pušeći od boomersa, dok su milenijalci – oni rođeni u osamdesetima i devedesetima – najmanje izlazili na cigarete, piše Net.

Različite tvrtke imaju različita pravila

Istraživanje, koje je provela kompanija Haypp UK. pokazalo je da su Belfast i Southampton gradovi u kojima će Britanci najvjerojatnije izdvojiti vrijeme za pušenje tijekom radnog dana.

Ispitanici u Edinburghu i Norwichu tvrde da uopće ne napuštaju radni stol zbog cigarete.

„Zakoni o pušenju u Ujedinjenom Kraljevstvu s vremenom su se dosta promijenili i različite tvrtke imaju različita pravila kada je u pitanju napuštanje posla radi pušenja, a neka su stroža od drugih. Zanimljivo je vidjeti da velik dio pušača u Ujedinjenom Kraljevstvu još uvijek dobiva dodatno vrijeme izvan posla kako bi uživali u cigareti, a neki gube 20 minuta ili više svaki dan”, kazao je Markus Lindblad iz Hayoppa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...