Katica Burić Ćenan gostovala na Anteni Zadar, otkrila svoj novi projekt: “Radim na prikazivanju djelovanja drugog zadarskog opernog kazališta, Teatra Verdi”

Kako smo već pisali, naša sugrađanka doc. dr. sc. Katica Burić Ćenan s Odjela za etnologiju i antropologiju, dobitnica je glavne godišnje „Nagrade Dragan Plamenac“ Hrvatskoga muzikološkog društva za svoj rad na knjizi “Zadarski slavuji – braća Antonio i Gaetano Pini-Corsi” koju je 2021. objavilo Sveučilište u Zadru u okviru znanstvenog projekta GIDAL (HZZ).

Tim povodom Katica je bilo gošća jučerašnjeg izdanja emisije “Ritam grada” gdje smo je pitali o samoj nagradi i uopće njenom vrlo zanimljivom istraživačkom radu kojim je do sad otkrila niz vrijednih podataka o zadarskog glazbenoj prošlosti.

No, otkrila nam je i da radi na novom projektu koji će, vjerujemo, pobuditi jednako zanimanje kao i dosadašnji.

– Radi se o projektu koji pokriva djelovanje drugog zadarskog opernog kazališta. Nekad se zvalo Teatro nuovo, kasnije se preimenovalo u Teatro Giuseppe Verdi. To je kazalište koje je napravljeno 1865., a koje je prestalo s radom 1936., da bi onda sa savezničkim bombardiranjem Zadra bilo i potpuno devastirano i srušeno. Nastojim nekako tim novim projektom prikazati djelovanje tog kazališta, kazala nam je Katica u razgovoru.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku:

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...