Krenule kazne u staroj jezgri Dubrovnika: “Bit ćemo nemilosrdni po tom pitanju”

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, je komentirao uvođenje reda u staru gradsku jezgru i nova pravila za turiste, prenosi N1.

Franković kaže kako rade na održivom turizmu.

– Počeli smo 2017. s projektom “Poštujte grad”  koji je uključivao i smanjenje broja turista u povijenoj jezgri. Sada idemo dalje. Jedna od glavnih tema stanovnika je bila buka iz različitih izbora, ali najvažnije je bila preglasna glazba u ugostiteljskim objektima. Zato smo uveli i kartu buke te proveli prve kontrole, rekao je.

– Pozvao sam sve ugostitelje i obavijestio ih da ćemo biti nemilosrdni po pitanju kazni. Već smo uhvatili prve prekršitelje i pokazali da ozbiljno mislim, dodao je.

Otkrio je kako su postavljeni i fiksni mjerači buke.

– U Dubrovniku će biti glazbe i normalno će se funkcionirati, ali će biti mjere. Nas je godinama koštala gramzljivost pojedinaca koji su Dubrovnik gledali kao kasicu prasicu, napomenuo je Franković.

Potvrdio je da su oduzete površine aktivnim članovima HDZ-a.

– Nebitno je tko je član koje stranke, nego je bitan red i on se mora poštivati, rekao je.

Franković kaže da su problem i koferi na kotačićima koji noću i u ranu zoru rade veliku buku.

– Savjetujemo ljude da nose kofere, ali napravit ćemo i tzv. “luggage departmente” kod stare jezgre i na aerodromu. Nećemo tu ići u kažnjavanje nego na razgovor, objasnio je.

Uz navedeno tu je i zabrana nepropisnih odijevanja, zabrana vožnje bicikla u staroj gradskoj jezgri, ali i zabrana puštanja kućnih ljubimaca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...